Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini, ülkenin en hızlı büyüyen şirketlerine ulusal ve uluslararası düzeyde görünürlük kazandırarak, bağlantılarını kuvvetlendirmek için harekete geçen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin düzenlediği “Türkiye 100” programına başvurmaya çağırdı. Başkan Erdoğan, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz, bu yıl da ülkemizin en hızlı büyüyen firmaları belirleyecek. Türkiye 100 programı, hızlı büyüyen şirketlerimizin ulusal ve küresel vitrinde daha fazla görünür olması ve güçlenmesi için çok önemli bir fırsat. İddialı firmalarımız bu fırsatı iyi değerlendirmeli.” dedi. Programa, 15 Kasım 2019 tarihine kadar http://turkiye100.tobb.org.tr adresinden başvurulabilecek.
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası üyesi şirketleri, TOBB’un “Türkiye 100” programına başvuru yapmaya davet etti. Başkan Erdoğan, üyelerine “Bu önemli listede yer almanın haklı gururunu, çalışanlarınız ve ortaklarınızla birlikte siz de yaşayabilirsiniz. Türkiye 100 programı sayesinde, şirketinizin başarılı büyüme performansından tüm dünyayı haberdar etme şansı yakalayacaksınız. 2016-2018 arasında hızlı büyümeyi başarmış bir şirketseniz, Türkiye 100, görünürlük kazanmanız için eşsiz bir fırsat. Başvuran şirketler, toplam satış gelirlerindeki artış hızına göre sıralanacaklar. Bu fırsatı mutlaka değerlendirin.” diye seslendi.
Anketi tamamladıktan sonra başvuruda bulunan şirketin, sisteme 2016, 2017 ve 2018 yılları gelirlerini belgeleyen Kurumlar Vergisi Beyannamelerini (KVB) de yüklemesi gerektiğini, aksi takdirde başvurularının değerlendirmeye alınmayacağını ve Türkiye 100’e başvurunun ücretsiz olduğunu hatırlatan Başkan Erdoğan, “Şirketlerin büyüme performanslarını kanıtlamak için ilgili internet sayfasından edinilebilen formda bildirilen alana finansal bilgilerini girmeleri ve sonrasında bu tablolarını sunmaları gerekiyor. Başvuru sırasında vereceğiniz tüm bilgiler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca korunacak. TOBB, TEPAV ve TOBB ETÜ’nün yetkilendirdiği değerlendirme kurulu dışında kimse bu bilgilere erişemeyecek. Bugüne kadar binlerce şirketin finansal bilgileri sisteme kaydedildi ve bu bilgiler Türkiye 100 ekibi tarafından güvenle saklandı; gizlendi. Finansal tablolarınızı ya da kurumlar vergisi beyannamelerinizi sisteme yüklediğinizde, bunları sadece Türkiye 100 ekibindeki kişiler görebiliyorlar. Şirketlerden alınan tüm bilgiler, hiçbir şart ve koşul altında üçüncü kişi veya kurumlarla paylaşılmıyor. Şirketiniz Türkiye 100 sıralamasına girerse, kamuoyuyla 500.000-1 milyon TL, 1-5 milyon, 5-10 milyon TL vb gibi firmanızın ciro aralığı ve üç yıllık ortalama satış gelirleri artış hızı paylaşılıyor.” dedi.
Türk ekonomisinin zenginleşmesinin yolunun, girişimcilikten geçtiğini de vurgulayan Başkan Erdoğan, Türkiye 100 listesinde yer alacak girişimcilerin yeni nesle rol model olacağını da belirtti. Erdoğan, “Üyelerimizin içinde fırsatları iyi gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan girişimciler var. TOBB’un Türkiye 100 programı, bu tür şirketlerimizi kamuoyunda tanınır hale getirecek ve başarılı girişimcilerimizin hem Türkiye’de hem de tüm dünyada önünü açacak. Listeye girecek Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi, görünürlüklerini artırarak, ulusal ve uluslararası bağlantılarını kuvvetlendirme imkânı bulacak.” uyarısında bulundu.
– 31 Aralık 2015 ve öncesinde kurulan,
– 2016 yılında en az 500 bin TL satış gelirine sahip,
– 2018 yılında en az 1,5 milyon TL satış gelirine ulaşan,
– 2016–2018 yılları arasında satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında artıran şirketler ile,
– Merkezleri Türkiye’de bulunan şirketler başvurabilecekler.
– Kamu ortaklığı ve/veya halka açık olan şirketlerin başvuruları, geçerli olmayacak.
– Yurtdışı merkezli şirketlerin Türkiye şubelerinin başvurusu da geçerli sayılmayacak.
– Hisselerinin %51’inden fazlası halka açık başka bir şirkete ya da bir kamu şirketine ait olanların başvuruları da geçersiz olacak.
– Kâr amacı gütmeyen şirketler ile Franchise işletmelerinin başvuruları geçerli olmayacak!
– Otomobil galerileri, kuyumcular, döviz şirketleri, bankalar, enerji dağıtım şirketleri ve elektrik, gaz, akaryakıt ve su sağlayıcıların başvuruları, geçersiz sayılacak.
– Holdinglerin başvuruları geçerli sayılmayacak; bir holdingin çatısı altındaki şirketler ise başvurabilecekler.
– Ortakları arasında Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları (gerçek ve tüzel kişiler) olan şirketler de başvuruda bulunabilecekler.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Türkiye 100” programına başvurular, 15 Kasım 2019’a kadar alınacak. Programda ilk 100’e giren şirketlere, yeni ortaklıkların kapısı açılacak ve birçok platformda tanıtım imkânı sağlanacak. Başvurular, son başvuru tarihi olan 15 Kasım 2019’a kadar, http://turkiye100.tobb.org.tr sitesinden yapılacak.