enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,3449
EURO
37,2854
ALTIN
3.021,39
BIST
8.885,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
20°C

Patır: “Bu Bacaklar Çalışacak Arkadaş!”

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından düzenlenen “Engelsiz Yaşam” paneline katılan Sporcu Alper Patır, engelli olduktan sonra “Bu Bacaklar Çalışacak Arkadaş!” sloganıyla başladığı mücadelesinde yaşama azmi ve başarılarıyla tüm katılımcılara örnek oldu.

Patır: “Bu Bacaklar Çalışacak Arkadaş!”
A+
A-

Spor Bilimleri Konferans Salonunda düzenlenen Engelsiz Yaşam isimli panele Engelli Sporcular Alper Patır, Servet Oğuzhan Diker, Ramazan Altuğ ve Otizmin Sesi Spor Kulübü Antrenörü Koray Karlıdağ konuşmacı olarak katılırken panelin moderatörlüğünü Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu Gerçekleştirdi.

Panele, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ağbuğa, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Alptekin, Dr. Öğr. Üyesi Berna Ramanlı ile öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelin moderatörlüğünü gerçekleştiren Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu, davetlerini kırmayıp panele konuşmacı olarak katılan sporcu ve antrenörlere teşekkürlerini sunarken bu panel ile engelleri aşmada sporun rolünü sporculardan dinleyeceklerini belirtti.

Panelin ilk konuşmacısı ekstrem sporlar tutkunu olan Sporcu Alper Patır, Spor Bilimleri Fakültesinden mezun olduktan sonra sporun birçok dalıyla ilgilendiğini, yurtdışında yaşadığı bir kaza sonucu engelli olduğunu söyledi. Zorlu ameliyat ve tedavi sürecini anlatarak devam ettiği konuşmasında Patır, şu an yürümenin ne olduğunu tekrar öğrenmeye çalıştığını ve 2,5 yıldır “Bu Bacaklar Çalışacak Arkadaş” sloganı ile sadece fiziksel değil, zihinsel engelleri de ortadan kaldırmaya çalıştığını belirtti. Başarıya ulaşmak için en büyük engelin aslında şartlanmalardan kurtulmak olduğuna değinen Alper Patır, konuşmasına şöyle devam etti: “Başarı aslında buzdağının görünen kısmıdır. Görünmeyen kısmında ise başarıyı istemek, strateji geliştirmek, bazen hayal kırıklıkları yaşamak vardır. Zirveye ulaşmak isterseniz şartlanmalardan kurtulun. Önümüzdeki engelleri ancak bu şartlanmalardan kurtulursak kaldırırız. Alışkanlıklar bizi rutine dönüştürür. Bu zincirleri kırmak için şartlanmışlıklardan vazgeçmeliyiz. Büyük hedefe ulaşırken girdiğimiz çıkmaz sokaktan çıkmayı bilmeliyiz ve yeni bir strateji belirlemeliyiz. Hatamızda ısrar etmemeliyiz”. Engelli olduktan sonra hayattan kopmadığını dile getiren Alper Patır, daha önce yaptığı sporları şu an tekerlekli sandalyesi ile yaptığını, hatta tekerlekli sandalye ile dalış gerçekleştiren ilk sporcu olduğunu ifade etti. Antrenör ve yönetici olarak basketbol ve futbol gibi popüler spor dallarının dışında paralimpik spor dallarında büyük ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Patır,  öğrencilere bu spor dallarına yönelmeleri tavsiyesinde bulundu. Başarı için çok çalışması gerektiğini, başarı ya da başarısızlığın şansla bir ilgisinin olmadığını söyleyen Alper Patır, konuşmasının sonunda konuklara, sahip olduklarıyla mutlu olması gerektiğini, çünkü birinin sahip olduğu şeyin bir başkasının hayali olabileceğinin unutulmaması gerektiğini hatırlattı.

Panelin ikinci konuşmacısı Denizli’nin bedensel engelli ilk bilek güreşi sporcusu Servet Oğuzhan Diker oldu. Engelleri bileğinin gücüyle aşmayı başaran Servet Oğuzhan Diker, spor yaşantısını, Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda elde ettiği Türkiye ikinciliğini ve olimpiyatlara giden yolculukta yaptığı çalışmaları anlattı.

Panelin üçüncü konuşmacısı olan Denizli Ampute Futbol Takım kaptanı ve antrenörü Ramazan Altuğ ampute futbol ile 38 yaşında tanıştığını ifade ederken, bu sporu yaparken yaşadığı deneyimlerini konuklarla paylaştı. Başarmak için zaman ayırmanın önemine değinen Altuğ, sporun da yardımı ile dışarı çıkmaya çekinen engellilerin topluma kazandırılması gerektiğini söyledi.

Panelin son konuşmacısı olan Otizmin Sesi Spor Kulübü Antrenörü Koray Karlıdağ ise konuşmasında zihinsel engelli, otizmli ve down sendromlu bireylerin eğitiminde sporun rolünü anlattı.

Panelin sonunda konuşmacılar konuklardan gelen soruları yanıtladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.