enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5812
EURO
36,2524
ALTIN
2.966,07
BIST
9.648,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
9°C
Denizli
9°C
Az Bulutlu
Salı Açık
12°C
Çarşamba Açık
15°C
Perşembe Açık
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Şap Hastalığı İle Mücadele Başladı

Şap Hastalığı İle Mücadele Başladı
12.09.2017
A+
A-

Ülkemizde görülen önemli hayvan hastalıklarından hayvan ve hayvansal üretimi etkileyen, bunların ihracatını engelleyen ve dolayısıyla ciddi ekonomik kayıplara sebep olan Şap Hastalığına karşı aşılama kampanyası başlatıldı. 

Şap hastalığı ile mücadele kapsamında uygulanacak 2017 yılı sonbahar aşılama programına Denizli’de bulunan 243.966 büyükbaş hayvanın tamamı dahil edildi. Ağustos ayı itibariyle söz konusu aşılama programı başlatıldı ve halen devam ediyor.. Yetiştiricilerin söz konusu aşılama çalışmasına yardımcı olması ve gereken hassasiyeti göstermesi, ülke hayvancılığı bakımından büyük önem arz ettiği vurgulanıyor.

Bakanlık Ekiplerince Uygulanıyor

Hayvan ve hayvansal üretimi etkileyen Şap hastalığında bulaşma direk temas ya da dolaylı temas ile gerçekleşiyor. Dolaylı temas, hayvan pazarları, hayvan nakilleri, celepler, bulaşık materyaller, süt kamyonları, hastalığı takiple görevli sağlık personeli gibi nedenlerle ortaya çıkıyor. Hastalıkla mücadelenin temelini aşılama ve zamanında bildirimler oluşturuyor. Bu kapsamda Bakanlığa bağlı Şap Enstitüsü Müdürlüğü tarafından ülke ihtiyacının tümünü karşılayacak miktarda üretilen aşılar, yetiştiricilerin hayvanlarına Bakanlık personelince uygulanıyor.

Küpeleme İçin Gün Verildi

Ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kimliklendirme çalışmaları kapsamında yürütülen küpeleme faaliyeti, canlı hayvan envanterinin sağlıklı takibi ve bu eksende hayvancılık politikalarının oluşturulması hususlarında büyük önem arz ettiğine dikkat çekildi. Bu kapsamda yetiştiricilerin, büyükbaş hayvanlar için yeni küpe taleplerini 7 gün içerisinde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine; küçükbaş hayvanlar için yeni küpe taleplerini 30 gün, büyükbaş ve küçükbaş hayvan düşen küpe talepleri ile ölen veya kesilen hayvan bildirimlerini 7 gün içerisinde İlçe Müdürlüklerine bildirmeleri gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.