Yasin Öztürk, Meclis’e sunduğu araştırma önergesinin gerekçesinde, Aydın-Denizli Otoyolu ihalesinin defalarca iptal edildiğine vurgu yaparak, “Sadece 2018 yılı içerisinde Yap-İşlet-Devret modeliyle 4 defa ihalesi yapılmış, dördü de iptal edilmiştir. Ayrıca aynı dönem içerisinde bir de ertelenmiş ihale bulunmaktadır. Ayrıca bahsi geçen otoyol projesi için daha önceki yıllarda da Kamu İhale Kanuna göre açılan 3 ihale daha iptal edilmiştir.
Son olarak 11 Haziran 2020 tarihinde yine Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale gerçekleştirileceği söylenmiş, bu ihale de iptal edilmiştir.
İşin ilginç yanı, defalarca tekrarlanan Aydın-Denizli Otoyolu Projesi ihalelerinin neden iptal edildiği, iptal kararları ve gerekçeleri kamuoyu ile paylaşılmamış, her defasında bu ihaleler ilk defa kamuoyunun bilgisine sunulurcasına müjde haberleri ile verilmiştir” ifadesini kullandı.
Yasin Öztürk, ulaştırma projelerinin en önemli özelliğinin Yap-İşlet-Devret modeli ile müteahhit firmaya Euro üzerinden araç geçiş garantisi verilmesi ve geçiş ücretinin araç ve kilometre bazında 5 Euro/cent üzerinden hesaplandığının altını çizerek, yeni ihalenin bu fahiş fiyat üzerinden yapılmasının yanlışlığına değindi.
İYİ Partili Öztürk “ Şehrimizin uzun yıllardır en büyük beklentisi Otoyol ; üretici , sanayici , esnaf tüm hemşehrilerimiz bu yolun yapılmasını istiyor ama ihale yılan hikayesine döndü . Her defasında iktidardan birileri müjde veriyor Denizli’de beklenti oluşturuyor sonra da ilerleme olmuyor iptaller ve ertelemelerle dolu bir proje oldu . Yerel seçimlerede bile malzeme edilen Denizli Aydın Otoyolu kangren haline geldi . Sırtını devlete dayamak yerine kendi göbeğini kendisi kesen , çalışkan , üretici Denizli’nin belki de en önemli beklentisi otoyol , bunu da şehrimize çok görüyorlar . Sebeplerin ve sorumluların ortaya çıkarılması için Meclis’e bir Araştırma Önergesi sundum “ dedi