enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,3061
EURO
37,1912
ALTIN
3.018,65
BIST
8.885,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
20°C
Çarşamba Açık
20°C

Malazgirt’te Denizli’nin oba çadırına büyük ilgi

Malazgirt’te Denizli’nin oba çadırına büyük ilgi
27.08.2020
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından gerçekleştirilen 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü anma etkinlikleri, Bitlis’in Ahlat ilçesinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen kutlama programlarında Denizli Büyükşehir Belediyesi de Türkiye’nin dört bir tarafından ve Türk dünyasından katılımcıların iştirak ettiği Anadolu’nun Fethi 1071 adlı programda kurduğu oba çadırı ile büyük ilgi gördü. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin oba çadırını ziyaret edenler Denizli Horozu, Yatağan palası, Buldan Dokuması, zeybek ve efe kültürü ile tanıştı. Oba çadırında ayrıca Denizli’nin doğal ve tarihi turizm değerleri ile kültürel öğeleri katılımcılara anlatıldı.

“Atlı birlikler zeybeğe eşlik etti”

Öte yandan kutlamalarda Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu efe kıyafetiyle zeybek oynarken, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM) Atlı Jandarma Timleri de zeybeğe eşlik ederek oyun esnasında şaha kalkması izleyenlere görsel bir şölen yaşattı.

“Geleneksel Türk El Sanatları ve spor dalları sergilendi”

Bitlis’te 37 tematik çadırın kurulduğu programda toy temsilleri, beşik toyu, gelin gelme toyu, tuşo toyu (bebeğin ilk adımı) sağdıç atışması gibi geleneksel etkinlikler düzenlendi. 20 geleneksel el sanatları atölyesi ile Ahlat esnaf ve sanatkarlarının yer aldığı etkinliklerde kök börü, atlı cirit gibi geleneksel sporlar ve atlı okçuluk gösterilerine de ev sahipliği yaptı. Okçuluk deneyimleme alanlarının kurulduğu alanda ziyaretçiler, yay-deri-ok, hat atölyelerine de katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.