enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1391
EURO
38,0781
ALTIN
2.886,36
BIST
10.030,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

Denizli’de muz yetişir mi? demeyin.. Onlar yaptı!

Denizli’de muz mu yetiştirilir demeyin! Sarayköy ilçesinde 3 girişimci, 2019’da 10 dekar arazide muz dikti. Jeotermal ısıtma sistemi ile gerçekleşen muz üretiminde hasat da sürüyor. Mayıs ayından bu yana devam eden hasatta girişimciler, 55 ton rekolte elde edildi. Sarartma odalarında sarartılan muzlar, iç piyasada oldukça rağbet görüyor.

Denizli’de muz yetişir mi? demeyin.. Onlar yaptı!
08.01.2021
A+
A-

Tarım cenneti Denizli’de üretilemeyen ender ürünlerden birisi olan muz, artık Denizli’de de yetiştiriliyor. Eczacılık yapan Yılmaz Çetinkaya, kuzenleri İsmail Çelikak ve Tuğberk Seçkin, Sarayköy’de önceden domates yetiştirildiği serayı satın aldı. 3 milyon lira sermaye bedeliyle üretime başlayan 3 girişimci, 10 dekar alanda muz üretmeye karar verdi. Biraz yapılan araştırmanın ardından ilk ağaçları diken girişimciler, muzlara gözü gibi baktı.

HASAT BAŞLADI

Girişimcilerin kurduğu jeotermal ısıtmalı muz serasında hasat ise geçtiğimiz Mayıs ayında başladı. Bölümler halinde yapılan hasatta şimdiye kadar 55 ton rekolte edildi. Yeşil olarak hasat edilen muzlar, sarartma odalarında sarartılarak piyasaya sürülüyor.

İÇ PİYASAYA SÜRÜLÜYOR

Sarayköy’de üretilen Denizli muzu, iç piyasaya sürülüyor. Muzun tadı ve aromasının Akdeniz kıyı kesiminde üretilen muzlarla eş değer olduğu öğrenildi. Üretici Yılmaz Çetinkaya, “Başarılı bir üretim sezonu geçirdik. Şimdiye kadar 55 ton üretim yaptık. Mayıs ayından sonbahar aylarına kadar yapılan hasat çok iyi geçti. Kışın rekolte düşüyor. Üretilen ürünler iç piyasaya sürülüyor. Çok rağbet görüyor. Tat ve aroma olarak çok iyiyiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.