enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1367
EURO
38,0437
ALTIN
2.882,69
BIST
9.887,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
30°C
Denizli
30°C
Az Bulutlu
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C

Güzelpınar direnişi devam ediyor.. Köylüler imza topladı

Güzelpınar direnişi devam ediyor.. Köylüler imza topladı
21.05.2021
A+
A-

Denizli’nin Pamukkale İlçesi Güzelpınar Mahallesi ve çevre mahallelerde yaşayan köylüler uzun yıllardır bölgede yapılmaya çalışılan doğa katliamlarına karşı bir araya geldi. Güzelpınar Muhtarı Ergin Gürsoy öncülüğünde toplanan köylüler geçtiğimiz gün bilgilendirme için gelen taşeron firmanın yetkililerini masayı yıkarak göndermişti.

Vatandaşlar, taş ocağı için verilen ÇED gerekli değildir raporuna karşı topladıkları imzaları ve dilekçeleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim ettiler. Aydın Denizli Otoyolu inşaatı kapsamında Türkiye’nin en büyük kekik üretim bölgesi olan Güzelpınar, Kurtluca ve Uzunpınar mahallelerinde yaşayan vatandaşlar yılda yaklaşık 50 milyon Dolar ihracatı yapılan kekik üretimini engelleyeceyeceğini düşündükleri taş ocağına karşı mücadelelerini verdikleri itiraz dilekçesi ile hukuki zemine taşıdı.

KEKİĞİN GLOBAL GAB SERTİFİKASI VAR

Vatandaşlara destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından özel bir şirkete taşeron olarak verilen işletmenin hem doğaya, hem uluslar arası Global GAB sertifikasına sahip kekik üretimini zarar vereceğini söyledi. Alınan sertifika ve ürün kalitesi nedeni ile bölgede bununan tarım alanlarında yetişen kekiğin ülke ihracatının yüzde 80lik kısmını kapsadığını vurgulayan Karaca, kıyıma asla izin vermeyeceklerini dile getirdi.

“6 AYDA BİR BÖLGEYE SALDIRI OLUYOR”

2019 yılında atılan benzer adımı el birliği püsküttüklerini söyleyen mahalle halkı, o günden beri 6 ayda bir bölgenin tarım ve orman alanına zarar verecek yeni bir saldırı ile karşı karşıya kaldıklarını vurguladılar.

2019 yılında başka bir firmanında bölgede şantiye kurmak istediğini ancak verdikleri mücadele ile doğa kıyımını engellediklerini söyleyen kadınlar “O tarihten bu yana her altı ayda bir bölgenin tarım ve orman alanına zarar verecek başka bir proje ile karşı karşıya kalıyoruz. Gazze’nin Filistin’in İsrail saldırısına uğraması gibi biz de bu saldırılara maruz kalıyoruz. Ne yaparsanız yapın izin vermeyeceğiz. Gerekirse canımız pahasına, topraklarımızı ve kekiğimizi savunacağız” dediler.

Bölgede üretim yapan kadınlar 18 yıldır AK Partiye oy verdiklerini ancak bir daha kapılarına “oy” diye gelmelerini istemediklerini söylerken, Muhtar Ergin Gürsoy “Bana kadınlar arkanda olursa kazanırsın dediler, sizin bu desteğiniz varken sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Muhtar Ergin Gürsoy ve Avukat Hasan Ozan Orpak köylülerin imzaladığı 400 dilekçeyi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim ederek verilen “ÇED gerekli değildir” kararına itiraz etti. Avukat Orpak “Tebligat kanununa aykırı olarak gönderilen kararın askı süresi de devam ediyor. Firmanın alelacele doğa talanına kalkışması Orman Kanunu yönetmeliğinin 85. Maddesine aykırı, burada suç işleniyor ve görmezden gelenler de suça ortak oluyor. Hukuk önünde mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Bu talana izin vermeyeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.