enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5968
EURO
36,3209
ALTIN
2.974,39
BIST
9.646,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Çok Bulutlu
10°C
Denizli
10°C
Çok Bulutlu
Salı Açık
13°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
14°C
Perşembe Açık
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Kocasert’ten Enflasyon Açıklaması

Kocasert’ten Enflasyon Açıklaması
04.10.2017
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından eylül ayı enflasyon verileri açıklandı. Yıllık enflasyon, yüzde 11,20 ile çift hanelerde seyretmeye devam etti. 2017 yılı için Orta Vadeli Programda enflasyon beklentisi yüzde 9,5 olarak güncellenmişti ve Süleyman Kocasert bu hedefe ulaşılması için ekstra gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert enflasyon rakamlarını değerlendir. Kocasert;”Enflasyon rakamlarının durumunu ve gidişatını iki farklı tabloyla yorumlayabiliriz. Olumsuz tabloda; eylül ayında biten KDV indirimlerinin, artan döviz ve petrol fiyatlarının enflasyon üzerinde baskı yaratacağı aşikâr. Doğrusunu söylemek gerekirse böyle bir durumda yılsonu hedefine ulaşılmasını beklemek oldukça iyimser bir tahmin olur. Olumlu tabloda ise, işlenmemiş gıda enflasyonunda yaşanan iyileşmeleri ve hükümetimizin gıda fiyatlarıyla ilgili gerçekleştirdiği bazı çalışmalar olduğunu görüyoruz. Bu politikanın enflasyona etkisi ise şüphesiz olumlu yönde olacaktır.”dedi.

”Enflasyon Tek Haneli Rakamlara İnmeli”

Kocasert;”Enflasyonun çift haneli seyretmesi elbette ki tüm kesimler için arzu edilen bir tablo değil. Günlük hayatta enflasyon hepimize pahalılık olarak yansımakta iken, sanayici ve ihracatçı için ise maliyet artışı anlamına geliyor. Şöyle ki, artan enflasyon finansman maliyetlerine doğrudan etki ediyor. Doğal olarak artan maliyetler ihracatçının rekabet gücünü de zedeliyor.

Tam da bu noktada, enflasyon beklentilerinde iyileşme sağlanana kadar Merkez Bankası’nın sıkı para politikasına devam edeceğini ve yüksek enflasyona ivedilikle çözüm bulma adına yapısal reformlara daha çok odaklanılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu önlemler ve reformlar neticesinde yılsonu enflasyon rakamının tek haneli gerçekleşeceğini umuyoruz.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.