enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4782
EURO
36,1904
ALTIN
2.955,91
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
22°C
Denizli
22°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Açık
11°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
12°C

Bahçesinde ürettiği su kabaklarını sanat eserine dönüştürüyor

Bahçesinde ürettiği su kabaklarını sanat eserine dönüştürüyor
A+
A-

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Dokuzkavaklar Mahallesinde yaşayan 36 yaşındaki Özer Özdemir, evinin bahçesinde yaklaşık 150 metre karelik bahçesinde beş yıldan bu yana su kabağı üretiyor. Suyu çok seven su kabaklarından farklı ebatlarda 60 su kabağı üretmeyi başaran Özdemir, kendi mahsulü su kabaklarını internetten ve kendi tasarladığı modellere göre oyarak, lamba, gece lambası ve süs eşyaları yapıyor. Su kabağıyla uğraşmanın çok zevkli olduğunu, kabağın kendi eliyle sanat eserine dönüşmesini sağladığını anlatan Özdemir, oyma sanatıyla ilgili herhangi bir eğitimde almadığını, el işlerine olan merakıyla, internetten satın aldığı hobi matkabıyla kabağı sanat eserine dönüştürdüğüne dikkat çekti.

Su kabağı işlemenin tozlu bir çalışma olduğunu belirten Özdemir, ‘Su kabağından iki yıldan bu yana lamba yapıyorum. Bu işe önce kendi bahçemde kabak yetiştirerek başladım. Sonra kabaklar çoğalınca bunları nasıl değerlendirebilirim diye internetten araştırma yaparak, lamba yapıldığını öğrendim. Bir kenardan başladım. Hobi matkabı edindim yine internetten. Bunlara çeşitli şekiller verebilmek için, çeşitli uçlar aldım. Bir kabağa başlamadan önce bunun şekline ne uyar, onu tasarlıyorum. Sonra üzerini kalemle çiziyorum. Sonra hangi işlemi yapacaksak ona uygun matkap ucunu takıyorum. Sonra oturup sabırla işlemeye başlıyoruz. Biraz toz çıkaran bir işlem. Genelde balkonda falan yapıyorum. Kabak boncuklarımız var. Açtığımız deliklere çekişle çakarak değişik şekiller ortaya çıkarabiliyoruz. Bu şekilde işçilikli uğraştıran bir kabak, bir ay falan vaktimi alıyor. Burada da internetten esinlenerek, yaptım. Burada kabak havada duruyormuş gibi, gözüküyor. Yaptığımız kabakları sevdiklerimize hediye ediyorum. Küçüklüğümden beri el sanatlarına yatkınlığım var” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.