enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
10°C
Denizli
10°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
9°C
Pazartesi Açık
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
13°C
Çarşamba Açık
15°C

DSO Meclisi’nin Gündemi Dünyanın Ekonomik Görünümü Raporu Oldu

DSO Meclisi’nin Gündemi Dünyanın Ekonomik Görünümü Raporu Oldu
27.10.2021
A+
A-

Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Dünya ekonomisi ve Dünya ekonomik göstergeleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Keçeci, “IMF, yılda iki kez (Nisan ve Ekim aylarında), ülkelerden topladığı verilere ve bilgilere dayanarak Dünyanın Ekonomik Görünümü Raporu (World Economic Outlook Report) yayınlıyor. 2021 yılı Ekim ayı raporundaki verilere göre 2021 yılının nasıl sonuçlanacağı ve 2022 yılında neler olacağı IMF’nin tahminleri çerçevesinde değerlendirildiğinde; toplam 196 ülkenin 40’ı gelişmiş ekonomi, 156’sı da gelişmekte olan ekonomi sınıfında yer alıyor. 40 gelişmiş ülke, dünya nüfusunun yüzde 14’üne sahip olduğu halde dünya gelirinin yüzde 42’den fazlasını alıyor ve dünya ihracatının yüzde 63’ünü yapıyor. Buna karşılık gelişmekte olan 156 ülke, dünya nüfusunun yüzde 86’sına sahip olduğu halde dünya gelirinden yüzde 57,5 pay alıyor ve dünya ihracatının yüzde 37’sini yapıyor.” dedi.

IMF’nin çeşitli ülkelerin başlıca ekonomik göstergeleriyle ilgili tahminlerine ilişkin konuşan Keçeci, “IMF, dünyanın 2021’de yüzde 5,9 büyümesine karşılık 2022’de bu büyümenin hız keseceğini ve yüzde 4,9’a düşeceğini öngörüyor. Salgın sonrası bu tabloya aldığımız bütün ülkeler için büyüme beklentileri oldukça yüksek. Yalnızca Rusya ve Türkiye’nin 2022’de oldukça ciddi biçimde hız keseceği tahmin ediliyor. Rusya ve Türkiye dışındaki tahminleri iyimser. Enflasyon ve işsizlik konusunda IMF’nin bu tabloya giren ekonomilerle ilgili bütün tahminleri iyimser görünüyor. ABD ile ilgili veriler FED’in enflasyon konusundaki ‘geçici gelişme’ değerlendirmesinin pek doğru olmadığını gösteriyor. Özellikle enflasyon alanında ABD ve Euro Birliği ülkelerinin durumu çok karışık görünüyor.” diye konuştu.

Meclis toplantısına konuk olarak katılan Impulso Yönetim Danışmanlık A.Ş. Kurucusu Osman Aytaman, DSO Meclis üyelerine şirketlerde sürdürülebilirlik konusunda bir sunum yaparak değişim ve inovasyonun öneminden bahsetti. Her şirketin tüm paydaşları ile birlikte hazırlanmış bir stratejisinin olması gerektiğini belirten Aytaman, meclis üyelerinin sorularını cevapladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.