Denizlispor Başkanı Mehmet Uz, Egeyön TV’de Gazeteci Ahmet Deda’nın sorularını yanıtladı. 3 bölümden oluşan röportajın ilkinde Başkan Uz, yönetime geliş serüvenini, takımın genel durumunu ve aklındaki şirketleşme modelini anlattı.
Başkan Uz, ile gerçekleştirdiğimiz 3 bölümlük röportajın ilki şu şekilde;
(*)Ahmet Deda: Denizlililer son dönemde Denizlispor ile daha fazla ilgileniyor. Siz ‘Denizlispor gönüllülük harekatını’ başlattınız. Bu konuda neler söylersiniz?
(-)Başkan Uz: Denizlispor’da bu birlikteliği yakalamamızın sırrı; taraftarıyla, şehriyle, sanayicisiyle, iş insanlarıyla, belediye başkanlarıyla bir araya gelmesidir. Biz kısa süre önce göre gelmemize rağmen geçmiş zamandaki tecrübemizi ortaya koyduk. Çalışmalarımızla harmanladık. Denizlispor’u bugünkü pozisyona getirdik.
*Denizlispor kayyuma gidecek derken kulübü aldınız… ve bugünlere getirdiniz. Bugünlerde vefa turları yapıyorsunuz. Beklediğiniz desteği bulabiliyor musunuz?
-Denizlispor’u çok kötü bir dönemde aldık. Denizlispor Başkanı olmak her zaman içimde vardı ama erken geldi. O kötü dönemde kim olsa benim yaptığımı yapar diye düşünüyorum. Denizlispor çok büyük bir marka, çok büyük bir camia yok olmasını kimse istemez. Farklı fikir, farklı anlatımdan dolayı o dönemde takıma kimse sahip çıkmadı. Buna sessiz kalamazdık. O günden buyana çabamızı sürdürüyoruz.
*Organize Sanayi Bölgesi’ne girip sola döndüğünüzde bir firma var. Adı Pimatech. Yeşil siyah renklerde. Bu fabrika sizin. Bu renklere bakınca siz bu işe eskiden mi hazırlandınız?
-Bu işe eskiden hazırlansam kongreden 2 saat önce başkan adayıyım demem. Denizlispor konu olunca ‘hayır’ diyemeyeceğim bir konudur. O gün görev bize nasip oldu. Biz Denizlispor’u layık olduğu yere getirinceye kadar görevimize devam edeceğiz. Aynı zamanda bu bir bayrak yarışı ben getirebildiğim noktaya kadar getireceğim. Daha iyi noktaya götürebilecek arkadaşlarımız çıkabilir. Burada bu zemini oluşturmamız gerekiyor. Takımın ciddi manada bir borç yükü var. Üzerine gelebilecek bir borç yükü var. Bunların bir an önce yapılanması ve çözülmesi lazım. Bunu bizim tek başımıza yapma şansımız yok. Siyasilerimiz, belediyelerimiz, sanayicilerimiz ve taraftarlarımızla birleşerek bunu çözmemiz gerekiyor.
-Biz borç yükünü hallettikten sonra ‘Bu kulüp kendi ayakları üzerinde nasıl durur?’ sorusuna bakacağız. Bence bunun bir çözümü var. Kulüp bir an önce şirketleşmeli ve A.Ş olmalıdır. Şirketleşmeden kastım yanlış anlaşılmasın. A.Ş haline getirdiğimizde burada 4 tane yönetim kurulu olacak. Yönetim kurulunda Ticaret Odası, Sanayi Odası, Büyükşehir Belediye Başkanı, Vali Bey ve o günkü Denizlispor başkanı kimse o olacak. Burada 5 yönetici ve yönetim kurulu üyeleri oluyor. Burada A.Ş dendiğimiz şey takımı satmak değil. Buradaki amaç yeni yöneticilerle daha iyi bir yönetim. Ama her şeyden önce önümüzdeki borçları kapatmamız gerekiyor. Bu borç bitince bu yola girebiliriz. Şirketleşme olduğunda da bu takımı artık kimse kafasına göre borçlandıramayacak.