enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Cumhuriyet Kadınları Bozkurt’ta kadınlar için buluşacak

Bozkurt Belediyesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, ilçede yaşayan vatandaşların şiddet ve istismar gördüklerinde ihtiyaç duydukları hukuki, psikolojik, sosyolojik ve sosyal destek mekanizmalarına erişimi kolaylaştırmak için protokol imzalayacaklar. Bu tören genişletilerek Cumhuriyet Kadınları Buluşması’na çevrildi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 91. Yıldönümüne denk getirildi. Önemli buluşma için Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik tüm kadınları organizasyona davet etti.

Cumhuriyet Kadınları Bozkurt’ta kadınlar için buluşacak
03.02.2022
A+
A-

Bozkurt’ta Cumhuriyet Kadınları buluşacak. 4 Şubat Cuma günü saat 13:00’da Bozkurt’ta gerçekleştirilecek toplantıda Bozkurt Belediyesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, ilçede yaşayan vatandaşların şiddet ve istismar gördüklerinde ihtiyaç duydukları hukuki, psikolojik, sosyolojik ve sosyal destek mekanizmalarına erişimi kolaylaştırmak için protokol imzalayacaklar. Bu önemli organizasyon öncesinde Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik öncülüğünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile buluştular.

PROTOKOL İÇİN ATATÜRK’ÜN DENİZLİ’YE GELİŞ TARİHİ SEÇİLDİ

Toplantıda söz alan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik,“12 Mayıs 2012’de Türkiye İstanbul Sözleşmesi’ni imzaladı. 20 Mart 20212’de sözleşmedeki imzayı geri çekti. 2 Kasım 2021’de Bozkurt Belediyesi olarak oybirliği ile meclisimizden Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile karşılıklı protokol imzalanması yürürlüğe koyuldu. Bu protokol Bozkurt ilçesinde yaşayan vatandaşların şiddet ve istismar gördüklerinde ihtiyaç duydukları hukuki, psikolojik, sosyolojik ve sosyal destek mekanizmalarına erişimi kolaylaştırmak için imzalandı. 2 Kasım’da meclisten karar çıkmasına rağmen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile karşılıklı protokol imzalamak için Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye geliş tarihi olan 4 Şubat’ı belirledik. Bu töreni Cumhuriyet Kadınları Buluşması’na döndürdük. Kadın milletvekilleri, kadın parti meclis üyelerimiz, kadın belediye başkanlarımız, kadın il başkanı, kadın muhtarlarımız, kadın başkanı olan STK’lar olarak Cuma günü saat 13:00’da Bozkurt’ta olacağız.”dedi.

“KADINLAR KAZANACAK”

Cumhuriyet Kadınları Buluşması hakkında Çelik;“Bozkurt’ta kadını konuşacağız. Ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar adına her gün hor görülen, aşağılanan, dövülen, katledilen kadınlar adına konuşacağız. Kadının temsiliyetini konuşacağız. Temsiliyet makamlarında nasıl çoğalabileceğimizi, elimizin hamuru ile her işe karışmayı konuşacağız. Hem evimizin kadını, hem çocuklarımızın anası olup yönettiğimi ilçeleri, mahalleleri ve STK’ları konuşacağız. Sadece konuşmayacağız. Kesin bir bilgi vereyim. Kazanacağız. ‘Kadın erkek fıtratı gereği eşit değildir’ diyenlere karşı, mahkemede kravat taktı diye salıverilenlere karşı, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırıp kadınları canilerin önüne atanlara karşı, kendimiz için çocuklarımız için  en çok da Cumhuriyetimiz için kadınlar geliyor, kadınlar kazanacak.”şeklinde konuştu.

CHP YENİ SEÇİMDE FEMUAR SİSTEMİ UYGULAYACAK.. BİR KADIN BİR ERKEK ADAYLAR BELİRLENECEK

Açıklamanın ardından soruları yanıtlayan Cumhuriyet Kadınları önemli cevaplar verdi. Gazeteci Ahmet Deda’nın ‘Türkiye siyasetinde kadınların yükselişte olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki seçimlerde CHP kadınlara bir ayrıcalık tanıyacak mı?’ sorusuna CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca;“CHP olarak geçtiğimiz yıl bir kanun teklifi hazırladık. Teklifin ilk imzalayan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu oldu.  Bu kanun teklifi siyasi partiler kanunda bir değişiklik öngörüyordu. Kadın erkek değil, cinsiyet kotasının siyasi partiler kanunda düzenlenerek yüzde 50 olarak uygulanmasıydı. Bu da her siyasi partinin YSK’ya listesini teslim ettiğinde kadın adayların aday sayısının yarısı ya da daha fazlası olacak kadar olmasıydı. Burada kotaya uyulmadıysa liste iade edilecekti. Sırf kota yerine gelsin diye kadınları seçilmeyeceği sıralara yazabilecekleri için fermuar sistemi önerisi yapıldı. 1-3-5 bir cinsiyet 2-4-6 başka bir cinsiyet olacaktı. Bu kanun teklifine en büyük tepkiyi Cumhur İttifakı’nın kadınları gösterdi. AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Ama biz kararlıyız. Cinsiyet kotasını uygulayan tek siyasi parti CHP’dir. Siyasette kadının yeri çok önemlidir. Kadının temsiletteki eşitliğini biz kavrayacağız. Kamuda istihdamda en az yüzde 35 olmak üzere cinsiyet kotasını uygulayacağız.”dedi.

KADIN BAŞKAN VURGUSUNA TEPKİ

Ahmet Deda’nın sorusu hakkında Birsen Çelik ise;“Matematik hayatın gerçeğidir. Yerel yönetimlerde kadın belediye başkanı oranı binde 2’dir. Yüzdelere bile ulaşamamaşız. Çoğalmamız lazım. Kadın belediye başkanı mevhumunun  olmaması lazım. Bir belediye başkanının başına kadın ve erkek koyulması cinsiyet ayrımıdır. Ekrem İmamoğlu’na kimse erkek belediye başkanı diyor mu? Ama bizler Bozkurt’un Kadın Belediye Başkanı, Merkezefendi’nin Kadın Belediye Başkanı oluyoruz. Biz kadınlığımızla değil hizmetlerimizle burada bulunmak isteriz.” İfadelerini kullandı.

Toplantıda Deda Haber Muhabiri Oral Can Tatar’ın ‘Toplumda şiddet ve nefret ortamın çocuklarımızı iyi yetiştirerek olacağını düşünüyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir çocuğun nefret söylemi yönelttiğini biliyoruz. Sizin yarınki toplantınızda ve ilerleyen dönemdeki çalışmalarınızda bu konu yer alacak mı?’ sorusuna Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca;“Çocukları yetiştirmek sadece kadının görevi değildir. İstanbul Sözleşmesi toplumsal görevlerin cinsiyetler ayrıştırılmadan eşit bir şekilde kullanımını hedefler. Biz bu bağlamda çocuklarımızın daha özgür, barış içerisinde, sevgiyle, hoşgörüyle büyüyecekleri Türkiye için mücadele ediyoruz. Çocukların burada bir suçu yok. Suç, nefret dilini öğreten ve kullandıranlarda. Toplantımızda bu konuda gündemimizde olacak.” Diye cevap verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.