Denizli’nin Çivril İlçesi, Bayat Mahallesi’nde bulunan ve 1882 yılında yapılan geçtiğimiz Nisan ayında restorasyonu tamamlanarak tekrar ibadete açılan tarihi Bayat Camii ziyaretçilerini bekliyor.
Çivril İlçesi, Bayat Mahallesi’nde bulunan tarihi Bayat Camii, minaresi olmaması, tavanının hazırla kaplı ve duvarlarındaki motiflerle dikkat çekiyor. Osmanlı Mimarisinin güzel örneklerinden biri olan Camii 8 aylık restorasyona çalışmalarının ardından geçtiğimiz Nisan ayında ibadete açıldı.
Doç. Dr. Devrim Alkaya Bayat Camii’ni Egeyön TV’ye anlattı; “Denizli bildiğiniz gibi kalem içi nakışlı, içleri boyalı camileri ile ünlü bir kent. Bu camilerin güzel örneklerinden biri ile karşı karşıyayız. Bayat Camimizde 1882 yılında yapılışmış. İçi Türk işi hayat ağacı, çiçekler ve İslami metinler ile süslü, tavan ve duvarlar boyanmış ve süslenmiş. İnsana huzur veren bir ibadet ortamı oluşturmuş. Bu camilerde Selçuklu izini biz görüyoruz. Nevşehir’de bulunan Eşrefoğlu Cami çok ünlüdür bildiğiniz gibi. O caminin küçük bir modeli ile karşı karşıyayız. Yine bu camiye benzer Denizli’de Kızılcabölük’te Hanönü Camisi, Kale’de Gevher Paşa Camisi, Baklan’da Boğaziçi Camimiz, Savranşah Camimiz gibi çok güzel örnekler var. Denizli’ye gelen Turistlerin, Ziyaretçilerin bu camileri mutlaka görmesi gerekir” dedi.