enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
27°C
Denizli
27°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
33°C

29 yıl kulüp başkanlığı yapan Özkan Aslan, amatör sporun son durumunu değerlendirdi

Türkiye’de Gençbirliği’nin merhum Başkanı İlhan Cavcav’dan sonra en uzun kulüp başkanlığını Denizli’nin amatör spor kulüplerinden Yeşiköyspor’da yapan, CHP’nin önemli siyasetçilerden ve esnaf Özkan Arslan Egeyön TV’de amatör spor, CHP ve esnaflar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Aslan,”Ben CHP Denizli Spor Kurulu sorumlusuyum. Hiçbir partide olmayan bu kurulla projelerle hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben de kapsamlı bir çalışma hazırlayarak kurulumuza sundum. Sporu en yüksek çıtaya taşımak zorundayız.”dedi.

29 yıl kulüp başkanlığı yapan Özkan Aslan, amatör sporun son durumunu değerlendirdi
08.07.2022
A+
A-

Egeyön TV, 29 yıl Yeşilköyspor’un başkanlığını yürüten CHP’nin önemli siyasetçilerden ve esnaf Özkan Arslan Egeyön TV’de amatör spor, CHP ve esnaflar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Aslan amatör spora dair çözüm önerilerini anlattı.

İşte tecrübeli spor insanı, siyasetçi ve esnaf Özkan Aslan ile gerçekleştirdiğimiz röportaj;

Amatörsporun durumunu nasıl görüyorsunuz?

“Sporu en yüksek çıtaya taşımak zorundayız”

Amatör sporu hala takip ediyorum. Amatör sporun içine girdiğinizde ayrılmak mümkün değil. Sporun çok güzel bir yanı var. Din, dil, ırk, renk, siyaset yoktur. Spor tektir. Bugün farklı bir siyasi görüşte olan bir arkadaşım bayrağımızı göndere çektirdiğinde sonuna kadar alkışlarım. Ancak bugün geldiğimiz noktada sporun durumu içler acısı. Son çıkan yasa ile kulüp yöneticiliği daha da zorlaştı. Bunun çözümü çok açık. Amatör sporu araştırarak, tespit ederek ve yönlendirerek düzeltebiliriz. Futboldan örnek vermek gerekirse; bugün ulusal takımımızı saydığımızda 20 kişilik takımdan 5’i Türkiye’de yetişmiş. Yurt dışından yetişmiş isimler mevcut. Yurt dışında 5 milyon Türk vatandaştan oyuncular çıkarken 82 milyondan bunu yapamıyoruz. Birşeyler ters gidiyor. Ben bunun CHP iktidarında çözüleceğine inanıyorum. Ben CHP Denizli Spor Kurulu sorumlusuyum. Hiçbir partide olmayan bu kurulla projelerle hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben de kapsamlı bir çalışma hazırlayarak kurulumuza sundum. Sporu en yüksek çıtaya taşımak zorundayız.

Amatör spor kulüplerine verilen destek sözlerinin az yada yerine getirilmediğini görüyoruz. Bunun çözümü nedir?

“Yetenekli bir çocuk bulduğumuzda maddi ve mental olarak desteklemeliyiz”

Partimizin bu konuda çalışmaları var. Spor insana Yüce Allah’ın bahşettiği yetenektir. Yeteneği gizlemeye kimsenin hakkı yoktur. Ben siyasilerin burayı oy deposu olarak görmek yerine sporun kalkınmasına bakmalılar. Yetenekli bir çocuk bulduğumuzda maddi ve mental olarak desteklemeliyiz. Mental açıdan destek çok önemli. 3 büyüklerden birinde futbol oynamış bir oyuncuyu örnek vereceğim. Bu çocuk 13-14 yaşlarında idmana gelirken ciple geliyordu. Çocuğa geleceğin Messi’si Ronaldo’su deniyordu. Bu çocuk yok oldu gitti. Çünkü mental olarak hazırlamadık. Yeteneğini toplum olarak geliştirmemiz gerekiyordu. Bu işleri yönetmeye talip olan insanlar mental, eğitim açısında destek olamalılar. Biz parti olarak buradan oy alalım diye bakmıyoruz. Bizim amacımız sporun her alanda en yüksek noktaya çıkabilmesini amacındayız.

Esnaf ve emekçisiniz esnafın durumunu nasıl görüyorsunuz?

“Desteklerde inanılmaz denetim zaafı var”

Esnafın durumu hakikaten çok kötü. Esnaf elektrik, yakıt paraları, her türlü durumdan inanılmaz zorumda. İnsanlar sigorta primlerini, bağkur borçlarını, vergi borçlarını ödeyemeyecek durumda. Hükümet zaman zaman destek veriyor. Destek verimesi de güzel. Bu desteklerde inanılmaz denetim zaafı var. Bunu şuanda toparlamaya çalışıyorlar. Neydi bu denetimsizlik? Kredilerin nereye kullanıldığını denetlemediler. Bugün bir esnaf olarak bankaya gitseniz önünüze evrağı uzatıyorlar. Bu parayla döviz alamayacakları, bankaya yatırılamayacağı, olumsuz kullanmayacağı konusunda imza alınıyor. Ama devletin dağıttığı paraları herkes canının istediği gibi kullandı. Devletin bunu denetlemesi gerekiyor. Kaynakları horca kullandık. Esnaf onun için zor durumda. Geliyor gelmekte olan diyorum. CHP iktidarında esnafımızın, çiftçimizin yüzünün güleceğine inanıyorum. İnanılmaz politikalarla gece gündüz tüm arkadaşlarımız çalışıyor.

Özkan Aslan, röportajı müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.