enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
27°C
Denizli
27°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
32°C

Protokol 15 Temmuz sergisini gezdi.. Vali Atik o geceden unutamadığı anısını paylaştı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de yapılıyor. Protokol 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’ni gezdi. Denizli Valisi Ali Fuat Atik 15 Temmuz 2016 ile aklından çıkmayan hatırayı anlattı.

15.07.2022
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de yapılıyor. Bu kapsamda, protokol Asri Mezarlık’ta yer alan asker ve polis şehitliğini ziyaret etmesinin ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’ni gezdi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği sergide, Denizli ve Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan kahramanlıkların anlatıldığı fotoğraflar yer aldı. Başkan Osman Zolan, 15 Temmuz 2016’da yaşananları Vali Atik’e fotoğraflarla anlattı. Sergi gezisine Vali Atik ve Başkan Zolan’ın yanı sıra AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, MHP İl Başkanı Yusuf Garip, İl Müftüsü Mehmet Aşıl ve askeri erkan katıldı. Protokol sergi gezisinin ardından 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti Hatıra Defterini imzaladı.

“ALLAH ŞEHİTLERİMİZE RAHMET EYLESİN”

Denizli Valili Ali Fuat Atik burada açıklamada bulundu. Vali Atik sözlerine;”Bugün 15 Temmuz hain darbe girişimini 6. yıldönümü. 15 Temmuz 2016’da Türk milleti Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara inerek, meydanları doldurarak hain darbe girişimine karşı yek vücut halde bu girişimi püskürtmüştür. Allah şehitlerimize rahmet eylesin.”diye başladı.

“SURETİ HAKTAN GÖRÜNÜP…”

Atik;”Hep söylüyoruz; Bu vatan kolay vatan olmadı. Zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın bedelini ödüyoruz. Türk tarihine baktığımızda böylesine hain bir organizasyon tarihin hiçbir döneminde görülmemiştir. Sureti Haktan görünüp, bizden görünüp içimizi bir kurt gibi kemiren yapıyla o gün büyük Türk milleti olağanüstü bir gayretle bu girişimi sonuç kılmıştır. “ifadelerini kullandı.

UNUTAMADIĞI HATIRA

O geceye dair aklından çıkmayan bir hatırayı paylaşan Vali Atik;”O geceye dair söylenecek çok şey var. Ben hafızamı yokladığımda hatırladığım ve beni derinden etkileyen hadiseyi paylaşmak istiyorum. FETÖ’cü hainlerin kumandanları, teorisyenleri o akşam millet meydanları doldurarken kendilerine ait bir kanaldan konuşma yaptı. ‘Bu insanlar tanka, tüfeğe karşı nasıl karşı koyacaklar? Bizim insanımız piyade tüfeğini tutmayı bilmez’ demişti. Biraz önce resim sergisinde gördüğümüz gibi bu millette öyle bir iman var ki elini uçak savara tıkayıp, şehit olmayı arzulayan, vatanı ve milleti için ölmeyi gözalan bir milletiz. Onun gibi insanlar öyle hainler ki milletini küçümseyen, milletinden kopmuş, milletin gerçeklerini bilmeyen hainler. Allah onları kahru perişan etsin. Cenab-ı Allah bu millete bir daha 15 Temmuzları yaşatmasın. Çok dikkatli olmalıyız. Sureti haktan görünüp içimizde hainlik besleyenler dün olduğu gibi yarın da olacaktır. Bunlara karşı Türk milleti olarak uyanık olmamız lazım.”dedi.

“HAİNLER HAKETTİLERİ CEZAYI BULMUŞTUR VE BULACAKTIR”

Atik sözlerini;”15 Temmuz 2016’da Denizli’de bir destan yazılmış. Ben Denizli’ye geldiğimde bunu fotoğraflarda anılarda gördüm. O dönemin valisi, büyükşehir belediye başkanımız, milletvekillerimiz bu meydanda hain darbe girişimine karşı yek vücut olarak sesini yükseltmiştir. Denizli tarihinde ikinci kez Denizli sancağı açılmış. Birincisi Ahmet Hulusi Efendi ikincisi Denizlili vatandaşlarımız tarafından. Biz başka ülkerin boyunduruğuna girmeyiz diye buradan haykırmışlardır. Vatandaşlarımıza, cumhurbaşkanımızın, vatanımızın yanında oldukları ve hain darbe girişimine karşı tek ses oldukları için şükranlarımı arz ediyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum. İnşallah bu hainler hakettileri cezayı bulmuştur ve bulacaktır.”diye noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.