enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2994
EURO
37,5141
ALTIN
3.024,31
BIST
8.618,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
19°C
Denizli
19°C
Açık
Çarşamba Açık
20°C
Perşembe Açık
20°C
Cuma Açık
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Salkım güvesiyle mücadele tarla gününde anlatıldı

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, Salkım Güvesi ile Biyoteknik Mücadele projesi çerçevesinde tarla günü düzenlendi.

Salkım güvesiyle mücadele tarla gününde anlatıldı
22.08.2022
A+
A-

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla Sarayköy ilçesine bağlı Tepeköy Mahallesi’nde yürütülen “Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması” projesi çerçevesinde tarla günü düzenlendi.

Düzenlenen tarla gününe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, davetliler ve üreticiler katıldı.

Tepeköy Mahalle Muhtarı Eroğlu, çiftçilerin en büyük korkularından birinin salkım güvesi olduğunu ifade ederek, bu haşereyle mücadeleye büyük katkıları olan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve emeği geçenlere teşekkür etti. Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr. Ferhunde Özlem Altındişli ise, sağlıklı ve güvenilir ürün elde etmek için zirai ilaçlama yerine biyoteknikle mücadelenin bilimsel metodlarla araştırılarak daha doğru bir yöntem olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, Denizli’de üzüm üretiminin ülke üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Çınar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, Denizli’nin her metrekaresinde yatırımlara destek verdiği gibi tarımı, çiftçiyi, köylüyü unutmadı. Bu proje ile ortalama 9 defa ilaç atılarak yapılan salkım güvesi ile mücadelenin hiç ilaç atılmadan yapılabileceğini göstermiş olduk. Bundan sonraki çalışmalarımızı da tüm Denizli’ye yaymayı hedefliyoruz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise çiftçilerin üretmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordinasyon içinde her türlü imkanı sağlamaya devam ettiklerini söyledi. Daha sağlıklı ve verimli üretim için çiftçileri özellikle ilk kez uygulanacak yöntemlerle desteklemeyi amaçladıklarına dikkati çeken Başkan Zolan, “Bizim asıl yaptığımız farklı bir yürüyüşe yol açmak. Salkım güvesi ile ilgili başlattığımız proje çiftçilerimizin masrafını azaltmak, ilaçlama ile ilgili meşakkati yok etmektir. Ayrıca özellikle kimyasal ilaçların çevreye verdiği zararı yok etmek, kaliteli ve daha sağlıklı ürünleri iyi fiyatla alıcıya ulaştırmaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından biyoteknik mücadele yapılan bağ alanı gezilerek, feromon yayıcı tel hakkında ve vatandaşa ne gibi katkısı olduğu konusunda bilgilendirmeler yapıldıktan sonra hatıra fotoğrafı çekimi ile tarla günü sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.