enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1362
EURO
38,2453
ALTIN
2.917,83
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
34°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
35°C

CHP’li Sedat Demirci: “Vatandaş yediği ayazı unutmayacak”

Denizli’nin tecrübeli ziyaretçilerinden Sedat Demirci, Denizli ilçelerinde yaptığı ziyaretlerin yansımalarını Egeyön TV’de anlattı. Demirci; “Türkiye’de topraklar artık ekilemiyor, sanayide çarklar durmak üzere, öğrenciler kiraları ödeyebilecek durumda değil. Vatandaş yediği ayazı unutmayacak. İlk seçimde gereğini yapacaklar. “dedi.

CHP’li Sedat Demirci: “Vatandaş yediği ayazı unutmayacak”
04.09.2022
A+
A-

CHP’de ilçe başkanlığı dahil birçok kademede görevler alan Sedat Demirci, Denizli’nin ilçelerini mahallelerini teker teker dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinleyerek CHP’nin çözüm önerilerini anlattı ve anlatmaya devam ediyor. Demirci, Egeyön TV’de ziyaretlerinden izlenimlerini ülke ve Denizli gündemini değerlendirdi.

Sedat Demirci ile gerçekleştirdiğimiz röportaj;

Ülke gündemini nasıl değerlendiriyorsunuz?

“BİLEREK GÜNDEM DEĞİŞTİRİLİYOR”

Ülke gündemi sıklıkla değişiyor ve bilerek değiştirilmek isteniyor. Vatandaşların ve siyasetin gündemi farklı. Vatandaşın gündemi geçim sıkıntısı, son dönemdeki yolsuzluk iddiaları, zam, eğitim, sağlık. Siyasetin gündemi ise günü birlik popüler kültür üretmek. İktidara bağlı televizyonlarla ülke gündemini değiştiriyorlar.

Doğalgaza zam geldi. Son zamları nasıl değerlendirirsiniz?

“KIŞ AYLARINDA ZAMLAR VATANDAŞIMIZI DAHA ÇOK ZORA SOKACAK”

Türkiye’de sanayici çalışarak batıyor. Zamlar üretime yansıyacak. Üretimin dar olması zamların daha çok halka yansımasına neden olacak. Kış aylarında zamlar vatandaşımızı daha çok zora sokacak. Girdi maliyetleri arttıkça geçim sıkıntısı artacak.

Tek tweet akımında Kemal Kılıçdaroğlu ‘Zam’ yazdı, sizin tweetiniz ne oldu?

“HALK VEYA DEĞİŞİM TWEETİ ATARDIM”

Maalesef Twitter hesabımı kalıcı olarak askıya aldı. Zannediyorum attığım tweetlerden rahatsız olanlar oldu. Galiba şikayetler üzerine askıya alındı. Açık olsaydı ‘Halk’ veya ‘Değişim’ diye tweet atardım.

Şuan ki anketlerde Denizli’de milletvekili sayısının 3 parti arasında dağıldığı görülüyor. Siz bu sonucun değişeceğini düşünüyor musunuz?

“İKTİDARI YAKALAMAK İSTİYORUZ”

Anketler vatandaşlarla yapılıyor ama Türkiye’deki iklim nedeniyle insanlar hür iradesiyle cevaplar veremiyorlar. Çekimserlerin çok fazla olduğunu gördük. Türkiye’de değişimin olması şarttır. 2023’te ilk seçimde değişimin gerçekleşeceğine inanıyorum. Denizli’deki dağılımda 2-2-2 dağılımında artı 1’i birinci parti alacak gibi görünüyor. Biz Türkiye’de iktidarı yakalamak istiyoruz. Denizli’de isterim ki CHP 5 alsın, Millet İttifakı 7 milletvekili alsın.

CHP yerel seçimlerde alınamaz denilen büyükşehirleri aldı. Denizli’de bu yaşanmadı. Denizli’de değişim neden yaşanmadı?

“PAMUKKALE’Yİ VE BÜYÜKŞEHİR’İ ALACAĞIZ”

Ben Denizli’de değişim yaşandığını düşünüyorum. Merkezefendi Belediyesi değişimin başlangıcıdır. Nüfusun 330 binini barındırın bir ilçemiz. Şuanda Merkezefendi Belediyesi’nin yaptığı ortadadır. Büyükşehir’e neden yansımadığını sormamız lazım. Denizli yapısı gereği Ankara asfaltının alt tarafında farklı bir yapı var. Bu bölgede muhafazakarlık var. Pamukkale’yi alamamamızın yansıması Büyükşehir’dir. İlk seçimde Pamukkale’yi, Büyükşehir’i ve diğer ilçeleri alacağımızı düşünüyorum. Pandemide vatandaşlara ulaşamayan iktidarı, her derdi çözen CHP’li belediyeleri gördük. Bunun için 2024’te millet ittifakı belediyelerini göreceğiz.

İlçeleri gezip vatandaşların sorunlarını dinliyorsunuz. Yansımalar nedir?

“KADINLAR VE GENÇLERİN CHP VE MİLLET İTTİFAKI’NA MÜTHİŞ DESTEĞİ VAR”

Bütün ilçeleri 4 tur dolaştım. 6 ilçenin ise tüm mahallelerini dolaşarak vatandaşlarla birlikte oldum. Vatandaşlara ‘nasılsın’ diyorsunuz peşi sıra anlatmaya başlıyorlar. Mazot, su, elektrik, ürün fiyatları, kömürün tonunun çok pahalı olduğunu, tezgahların boş olduğunu söylüyorlar. Dertleri ile dertleniyor ve CHP’nin çözümlerini anlatıyoruz. Örneğin, kırsalda geliri olmayan kadınlar için aile sigortası projesini anlatıyoruz. Kadınların ve gençlerin CHP ve Millet İttifakı’na müthiş bir desteği olduğunu görüyoruz.

“ALIM GÜCÜNÜN KALMADIĞINI GÖRDÜM”

Çameli’de vatandaşlar bağladıkları 2 ineği artık bağlayamadıklarını söylüyorlar. Babadağ’da vatandaşlar Ali Atlı’dan memnunlar, enerji yatırımlarını görüyorlar. Belediyenin yatırımlarına rağmen tezgahların yüzde 75’i çalışmıyor çünkü elektrik fiyatı çok yüksek. Dokunan ürün elektriğe yetmiyor. Gözler’de kekik üreticisi mazot 27 lira kekiği 20 liraya alıyorlar diyor. Orada çiftçinin ne yaşadığını gittim gördüm. Biber üreticisi bir tanker suyun 25 lira olduğunu söylüyor. Çapalaması, fidesi, hasatı var. Biberin kilosu 7 lira diyor. 150 kilo biber hasadı bekliyor bu neyi karşılar. Bizim çiftçimiz halkımız kadirşinas üretimden vazgeçmiyor. Kaynaklarını ortaya koymaya başlamış. Çal’da üzüm üreticisi sorun yaşıyor. 20 yıldır önlerini tıkayan bir iktidar var. Bugün emeklilere zam yapan iktidar zammı vermeden ürünlere yapılan zammın 4’te 3’nü geri alıyor. 2007 yılında emekli maaşı ile alınanlar 2022’de alınamıyor. Alım gücü kalmadığını gördüm.

“VATANDAŞ YEDİĞİ AYAZI UNUTMAYACAK”

CHP’nin iktidarında ne yapacağını anlatıyoruz. Türkiye’de öncelikle fiyat istikrarı oluşturulacak. Uluslararası ekonomi çevrelerinde güven sağlanacak. Kamudaki israfı bitireceğiz. Adil vergi düzenini getireceğiz. Hukuku da tesis ettiğimizde yaşanılabilir Türkiye yaratabileceğimizi vatandaşlar biliyor. Türkiye’de topraklar artık ekilemiyor, sanayide çarklar durmak üzere, öğrenciler kiraları ödeyebilecek durumda değil. Vatandaş yediği ayazı unutmayacak. İlk seçimde gereğini yapacaklar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.