enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1362
EURO
38,2453
ALTIN
2.917,83
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
34°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
35°C

Denizli Emlakçılar Odası’na usulsüzlük soruşturması başlatıldı

Denizli Emlakçılar Odası’nda (DEMO) genel kuruldan sonra yaşanan 9 kişinin istifasının ardından Denetim Kurulu Başkanı Rafet Çelik Demir tarafından istifa sebebi olarak sunulan konular hakkında Denizli Ticaret İl Müdürlüğü, soruşturma başlattı.

Denizli Emlakçılar Odası’na usulsüzlük soruşturması başlatıldı
08.10.2022
A+
A-

Denizli Emlakçılar Odası’nda (DEMO) genel kuruldan sonra 9 kişi istifa etmişti. Ardından odadan istifa eden yöneticiler istifa sebeplerinin, odada yaşanan usulsüz uygulamalar, bilirkişilik ücretlerinin ödenmesindeki yasa dışı durumlar ve hazırlanan denetim raporundaki uygunsuz imzalar olduğu belirtildi. Sunulan iddialara göre odanın Denizli Ticaret İl Müdürlüğü tarafından incelenmesi için başvuru yapıldı. Ticaret İl Müdürlüğü başvuruya konu olan konular için inceleme başlattı.

Odada yaşanan konulardan dolayı istifasını sunan Denetim Kurulu Başkanı Rafet Çelik Demir tarafından yapılan başvuru sonrası, Denizli Ticaret İl Müdürlüğü inceleme ile birlikte sunulan iddiaların soruşturmaya söz konusu olduğunu bildirildi. Denizli Ticaret İl Müdürlüğü, DEMO hakkında başlatılan soruşturma sonrası tarafların dinleneceğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Adayların sosyal medya üzerinden istifa ettiğini açıkladığı odada Denetim Kurulu Başkanı Rafet Çelikdemir, Asıl Yönetim Kurulu üyeleri Arif Uğur Uysal ve Gökhan Karaoz, yedek yönetim kurulu üyeleri Ali Kemal Yarcı, Bayram Coşkun, Özcan Çokeroglu, Arif Çınar, Burak Utma kendi isteği ile istifa eden isimler oldu. Asıl Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Necati Gülmez de 3 toplantıya katılmadığı için doğal olarak istifa etti. 9 kişinin istifasının ardından 11 kişiye düşen yönetim kurulunda 7 olması gereken asil yönetim kurulunun 6 kişi ile toplandığı iddia edildi.

NEDEN İSTİFA ETTİLER?

İstifa eden 9 üye yaptığı ortak açıklamada istifa nedenlerini projeleri hayata geçirmemek ve bilirkişi ücretlerinin havuza aktarılmaması, denetim raporundaki usulsüzlükler olarak açıkladı.

BAŞKAN ARSLAN:”GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

Konuyla ilgili Deda Haber’in ulaştığı Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan;”Biz konuyla ilgili yazılı açıklama yapmıştık. İstifa eden arkadaşlardan ikisi toplantılara katılmadığı için üyeliklerinin düşmesi gerekiyordu. Biz nezaketen istifa etmelerini istedik. Diğer arkadaşların istifaları çorap söküğü gibi geldi. Şuanda yönetim kurulumuzun düşmesi gibi birşey söz konusu değil. Biz görevimizin başındayız. Bize verilen emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yaptığımız işlerin arkasındayız. Denetimde usulsüzlük iddiaları doğru değil. Öyle olsa denetim kurulundaki arkadaş bunu yazabilirdi. İstifa eden arkadaşlardan birisi 12 yıldan beri içimizde 12 yıldır yapılan yanlış yoktu da usulsüzlük seçimden sonra mı ortaya çıktı. Bu kişiselleşen bir olay. Görevimizin başındayız”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.