enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
9°C
Denizli
9°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C
Salı Açık
13°C
Çarşamba Açık
15°C
Perşembe Açık
17°C

Eski Santral Garajı Mimarlık Bölümü Öğrencileri İle Yeniden Hayat Bulacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Öğr. Gör. Dr. Saadet Mutlu Kaytan yürütücülüğündeki Mimarlıkta Rölöve ve Restorasyon Pratikleri Dersi kapsamında Denizli’nin Çal ilçesinde yer alan eski santral garajına yeniden hayat verecek.

Eski Santral Garajı Mimarlık Bölümü Öğrencileri İle Yeniden Hayat Bulacak

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi’nde bölüm içi seçmeli derslerden olan Mimarlıkta Rölöve ve Restorasyon Pratikleri Dersi kapsamında öğrenciler Çal ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş özgün işlevi santral garajı olan, ticari ve konut işlevli yapılar ile sınırlandırılmış bölgede belgeleme amaçlı inceleme ve ölçüm çalışmalarında bulundular.

Ders kapsamında öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Dr. Saadet Mutlu Kaytan şunları ifade etti: “Çal İlçesi Eski Santral Garajı Mekânsal Dönüşümü” başlıklı proje kapsamında eski santralin bulunduğu alanda Çal Belediyesi’nin de destek verdiği çalışmalar kapsamında yapıları plan, kesit ve görünüş düzeyinde belgelemek amacıyla krokiler hazırlanmış; yapıların ölçüleri alınmış ve fotoğraflama yapıldı. İlerleyen süreçte yapıların mevcut hallerinin rölöve çalışmaları ile belgelenmesi, ardından dönem özelliklerinin tespit edilerek restitüsyon projelerinin oluşturulması hedeflenmekte olup, tüm bu süreç sonunda mekânların kullanım ve dönüşüm önerileri proje düzeyinde hazırlanacak. Güz dönemi final haftasında bölgenin rölöve çalışması, restitüsyon projesi ve mekânsal dönüşüm önerilerinin bir sergi ile sunulması hedeflenmekte. Ayrıca tüm çalışmalar dersin arşivini barındıran https://roloverestorasyonp.wixsite.com/paumtf adresinde de sergilenmek üzere yer alacak. Mimarlıkta Rölöve ve Restorasyon Pratikleri Dersi ile Denizli merkezi ve çevre ilçelerde yer alan mimarlık mirasının incelenerek rölöve çalışmaları ile belgelenmesi ve kentsel hafızaya katkı sunulması amaçlanmakta. Bu bağlamda çalışmalar her dönem farklı bir belgeleme ve kent hafızasına katkı düzeyinde çeşitlendirilmesi planlanıyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.