enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1380
EURO
38,0280
ALTIN
2.881,75
BIST
10.080,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
27°C
Denizli
27°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Açık
33°C

GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın’ın GEN Kampüs Denizli konuşması

DEGİAD, GEN Türkiye ve HABİTAT Derneği ortaklığıyla Denizli Girişimcilik Zirvesi’ni düzenledi. Dünyada dördüncü ve Türkiye’de ilk GEN Kampüs Denizli’de açıldı. GEN Kampüs açılışında GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın konuşma gerçekleştirdi.

GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın’ın GEN Kampüs Denizli konuşması
17.10.2022
A+
A-

İşte GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın’ın konuşması;

2022 RAKAMLARINI AÇIKLADI

Türkiye, Avrupa’nın en genç ülkesi. Dünyadaki sosyo-ekonomik ve teknolojik gelişmelere baktığımızda girişimcilik çok büyük önem kazanıyor. Ekonomik kalkınma ve istihdam yaratmak için ülkelerin ve ülkemizin en büyük silahları girişimcilik oluyor. Henü istenilen ve gelişmiş ülkelerdeki seviyelerde olmasa da Türkiye’de de girişimcilik kültürü oluşmaya başladı. Girişimcilerimizin son yıllarda yurtdışından aldığı yatırımlar, devlet teşvikleri, eğitimde ve medyada konuya daha çok yer verilmesi bu kültürü daha da geliştirmeye başladı. Start-Up Watch girişim ekosistemi 2022 2. çeyrek raporuna göre 2022 ilk yarısında toplamda 140 yatırım turunda 1 milyar 393 milyon Dolar yatırım yapıldı. Yine 2022 ilk yarısında tohum aşamasında 124 yatırım yapıldı. 17’si paraya dayalı kitle fonlama platformları sayesinde gerçekleşti. 2022’nin ilk yarısında 23 fintek yatırımı aldı. Son dönemdeki regülasyonlar sayesinde hareketlilik yaşıyan fintek dikeyi aynı zamanda en çok girişim kurulanlar arasında.

YATIRIMLARDA KADIN DAĞILIMI

Oyun sektörüne baktığımızda yatırım anlamında 2. çeyrekte yavaşlama olsa da ilk yarı yıla bakıldığında bütün rekorları tekrar kırıldı. Yabancı yatırımcılar ilk yarı yıldaki her 4 yatırımdan birinde varlar. En çok baktıları alanlar oyun ve fintek. İlk yarı yıldaki 140 yatırımın 51’nde kurumlar ve kurumlara bağlı kurumsal gelişim sermayesi fonları bulunuyor. 140 yatırımın 36’sı kadın girişimci. Nispeten sevindirici bir rakam. Bu son 5 yıldaki en yüksek oran. Umarım önümüzdeki yıllarda artarak devam eder.

OYUN SEKTÖRÜNDEKİ DİKKAT ÇEKEN YÜKSELİŞ

Türkiye’de ilk yarı yılda 13 oyun girişimi oldu. Toplamda 330 milyon Dolar yatırım aldı. Bu oranla geçen senenin tamamından fazla yatırım alındı. Norveş, İngiltere, Finlandiya ve İsveç gibi ülkelerin üzerinde 1. sırada yer aldık. Bunun önemli bir başarı olduğunu düşünüyorum. Verilerden anlaşılacağı gibi Türkiye’de girişimcilik ekosistemi için büyük fırsatlar mevcut. Bu sistem her geçen gelişmete. Yeni nesil yetkinliklerini geliştiren ve çalışmalarını kararlılıkla devam ettiren başarı hikayelerinin artacağını düşünüyorum. GEN Türkiye olarak çalışmalarımıza tüm heyecanımızla devam ediyoruz.

GEN KAMPÜS

GEN Türkiye olarak ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin gelişebilmesi için belirlediğimiz 3 ana amaç var. Yatırımların, globelleşmenin ve girişimciliğin artmasını hedefliyoruz. Tüm programları paydaşlarımızla hayata geçirmekteyiz. GEN Türkiye, ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini daha da dinamik hale getirecek. GEN Kampüs bu amaçların hayata geçmesinde attığımız en önemli adımlardan biridir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.