Bir asra yaklaşan kuruluşuyla Denizli’nin marka firmaları arasında yer alan Askon Demir Çelik, 2022 yılında kendi sektöründe Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri (HappyPlacetoWork) seçildi, ayrıca “Great PalcetoWork” sertifikasını da alarak 2022-2023 yıllarında Türkiye’nin En İyi İş Yerleri arasında konumlanmayı başardı. Gazetecileri ağırlayarak fabrikayı gezdiren Askon Demir Çelik Genel Müdürü Okan Konyalıoğlu, insan kaynaklarını en önemli değer olarak merkezde tutmanın Askon’un gelişiminde, başarısında büyük paya sahip olduğunun altını çizdi.
90 yıllık geçmişiyle Denizli’nin demir çelik sektöründe önemli bir temsilcisi olan, sağladığı katma değeri, üretimi, ihracatı ve istihdamıyla kentin övünç kaynakları arasında yer alan Askon Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş., elde ettiği başarılarla hem ulusal hem de uluslararası platformlarda adından söz ettirmeye devam ediyor. 1932 yılında at arabası tamiratı ve imalatı, sonrasında tarım makineleri imalatı ile küçük bir aile işletmesi olarak sınai ve ticari hayatına başlayan Askon Demir Çelik, aile işletmesi olarak bugün üçüncü kuşağın yönetiminde, Türkiye’de 5 ayrı tesiste ve ABD’de bir lokasyonda toplam 450’ye yakın çalışanıyla ülkenin en gelişmiş Çelik Servis Merkezlerinden birisi olarak hizmetini sürdürüyor.
Askon Demir Çelik, 2022 yılında kendi sektöründe Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri (HappyPlacetoWork) seçilirken, bunun yanında harika bir çalışan deneyiminin global olarak değerlendirildiği “Great PalcetoWork” sertifikasını da alarak 2022-2023 yıllarında Türkiye’nin En İyi İş Yerleri arasında konumlanmayı başardı.
Ayrıca, 2021 yılında imzaladığı Aile Anayasasıyla Aile-Şirket ilişkilerini profesyonelleştiren, kurumsal yönetim ilkelerini uygulayan Askon Demir, tesis, yeni nesil makine, teknoloji ve iş modeli yatırımları ile 2023 yılı ortalarında 550 üzerinde çalışan sayısına ulaşmayı planlıyor.
Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği üyesi internet haber sitelerinin imtiyaz sahibi ve temsilcisi gazeteciler; başarılarıyla, uyguladığı modellerle öne çıkan Askon Demir Çelik Fabrikasına ziyarette bulundu. Gazetecileri ağırlayarak fabrikayı gezdiren, tasarım merkezi ve AR-GE ekibiyle buluşturarak bilgiler veren Askon Demir Çelik Genel Müdürü Okan Konyalıoğlu, başarının püf noktalarına değindi. İnsan kaynaklarını en önemli değer olarak merkezde tuttuklarını belirten Konyalıoğlu, sürekli öğrenme, kişisel gelişim, farklı eğitim modelleri, tecrübe paylaşımıyla insan odaklı dinamik yapının başarıda önemli bir unsur olduğunu söyledi.
Askon’un hem ihracat hem de e-ihracattaki durumunu aktaran Konyalıoğlu, “Bir asra yaklaşan üretim yolculuğumuzda, sorgulama-öğrenme-uyumlanma-sürekli gelişim-değer yaratma ve paydaş memnuniyeti odağında konumlandık. Her yeni günün bir öncekinden daha iyi olması için çalışan, Endüstri 4.0 odağında izlenebilirlik ve verimlilik öncelikli dijital dönüşüm sürecini başlattık. Kurulduğumuz ilk günden bu yana insan kaynaklarını en önemli değer olarak merkezimizde tuttuk. Askon Demir, şu anda 150 beyaz, 290 mavi yaka personel ile çalışmalarını sürdürmektedir. Tasarım merkezi ve e- ticaret kısmı da 65 kişilik bir ekiple operasyonlarını yürütmekteyiz. Askon Demir olarak ağır sanayi imalat grubunda 5 kıtada 21 ülkeye ihracat, 2018 yılında bünyemizde oluşturduğumuz Artepera, Wall Artİstanbulve Oobje dekorasyon ürünleri markaları ile 6 kıtada 66 ülkeye e-ihracat yapmaktayız. 2020 yılında KALDER üyesi olduk. Aynı yıl Ulusal Kalite Hareketi’ni başlattık. Askon Demir; 2023-2025 Stratejik Eylem Planı’nın omurgasını sürdürülebilirlik, işveren markası, markalaşma, itibar yönetimi, robotik prosesler ve otomasyonlar, dijitalleşme, verimlilik, izlenebilirlik, operasyonel mükemmellik ve yeşil dönüşüm odağında şekillendirmektedir” dedi.