enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1147
EURO
38,1197
ALTIN
2.882,84
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C

Kış lastiği nedir? 4 mevsim lastiği diye bir şey var mı?

Kış aylarında sürücüleri en çok endişelendiren şey araçların bakımıdır. Egeyön TV, Denizli’de sanayi ustalarını ziyaret ederek merak edilen soruları yöneltti. Araçlarda kış bakımı nasıl yapılır? Kış lastiği ve önemi nedir? 4 mevsim lastiği diye bir şey var mı? İşte bu soruların cevapları sanayi ustalarının anlatımıyla ile haberimizde.

Kış lastiği nedir? 4 mevsim lastiği diye bir şey var mı?
18.01.2023
A+
A-

Kış ayları geldiğinde sürücülerin aklına bakım ve kış lastiği gelir. Egeyön TV, kışın kazaları önlemek için en önemli tedbirler olan bu hususları işin uzmanlarına sordu. Denizli sanayisinde çalışan Yunus ve Engin Usta ‘Araçlarda kış bakımı nasıl yapılır? Kış lastiği ve önemi nedir? 4 mevsim lastiği diye bir şey var mı?’ sorularının cevaplarını verdi.

İşte o röportaj;

Araçlarda kışlık bakım için ne yapılmalı?

KIŞLIK BAKIMDA İLK AKLA GELEN ANTİFRİZ

Kışlık bakımda araç sahiplerinin aklına ilk başta antifriz gelir.Antifriz en önemli kısımdır.Kışın özellikle suyun donması motora zarar veriyor ve devir daimleri patlatıyor. Kışın antifriz olmazsa olmazımızdır. Sadece kışın değil yazın da antifriz önemlidir.Kaynamadan dolayı küflenmeler meydana gelir. Kışın antifriz koyulsa bile kaçaklar meydana gelir. Bu kaçaklardan dolayı yine motorun zarar görmesine sebep olur.

FRENLERE DİKKAT ÇEKTİ

Araçlarda kışın yağ bakımı yine yapılmalıdır. Sadece bu değil aracın lifte kaldırılıp bir genel alt takımına bakılması gerekir. Rotlarda, rotillerde, akslarda problem var mı genel bir kontrol edilmesi gerekiyor. Bu noktalar önemli rot başı kopabiliyor, akslar çıkabiliyor. Salıncak uçları dalmalara çekmelere sebep olabiliyor. Bunlar kazaya sebebiyet verebiliyor. Frenin sadece kışın değil her zaman kontrol edilmesi gerekir.Frenlerin 6 ayda bir kontrolünün yapılması gerekir.

Kış lastiğinin önemi nedir?

KIŞ LASTİĞİ ÖNEMLİ, 4 MEVSİM LASTİĞİ DİYE BİR ŞEY YOK

Kış lastiği Kasım ayı geldiği zaman takılması gerekir. Yazın tekrar çıkarılmalı çünkü kış lastiği yazın kazalara sebebiyet verebilir. Yazın yaz lastiği kışın kış lastiği takılmalı. Normal şartlarda kış lastiğimiz iyiyse zincir takmamız gerekmez ancak kar yağışının yoğun olduğu havalarda zincir takmamız gerekir. Dört mevsim lastik diye bir şey çıkarıldı ancak öyle bir lastik tabiki de yok. Bunlar tamamen satış stratejisi amaçlı çıkarılan ürünler.

Yaz lastiği ve kış lastiği arasındaki fark üretiminin mevsimine uygun yapılmış olması.Kış lastiğinin üzerindeki ince çizgiler yola yapışarak kaymasını önlüyor.Hem dişlerinden hem de kauçuğundan kaynaklı bir fark oluşuyor.lastiklerin 5-6 bin km de bakımları yapılmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.