enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
31°C

Denizlililer dikkat.. Deprem riskine karşı denetimler başladı!

Merkezefendi Belediyesi, tüm Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından ilçe genelindeki depreme yönelik denetimlerini sürdürüyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bilimi ve bilgiyi temel alan anlayışımızla daha dirençli bir Merkezefendi için denetimlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Denizlililer dikkat..  Deprem riskine karşı denetimler başladı!
20.02.2023
A+
A-

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından Merkezefendi Belediyesi, deprem bölgesinde yer alan Merkezefendi’yi depremlere karşı daha güvenli hale getirmek için ilçe genelindeki denetimlerini hızlandırdı. Merkezefendi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı inşaat mühendisi, jeoloji mühendisi ve zabıtadan oluşan uzman ekipler birden fazla katlı binaların altında yer alan market ve oyun salonu olarak kullanılan iş yerlerinde denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde ekipler binaların ana taşıyıcı sistemlerinin mimari ve statik projelerine uygunluğunu ve zemin katlarında iş yeri bulunan binaların; ruhsat, kolon ve krişleri kontrol edildi. Ekipler, denetimlerine belli periyodik aralıklarla devam edecek.

“Hepimiz depreme hazır olmalıyız”

Depreme karşı yapı güvenliğinin önemini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Ülkemizi derinden sarsan bu iki büyük deprem ne yazık ki canımız çok yandı. 10 ilimizde yaşanan bu acının Merkezefendi’de yaşanmaması için çalışıyoruz. Türkiye bir deprem ülkesi, Denizli de bu fay hatları üzerinde yer alıyor. Hepimiz depreme hazır olmalıyız. Ekiplerimiz sıkı bir şekilde yüksek katlı binaların zemin katlarındaki market ve oyun salonu olarak kullanılan iş yerlerinde kolon ve kiriş kontrolü gerçekleştiriyor. Bilimi ve bilgiyi temel alan anlayışımızla daha dirençli bir Merkezefendi için denetimlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. İzinsiz ve yasal olmayan herhangi bir müdahaleye rastlanması halinde hukuki adımlarımızı atacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.