enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

11 seçim anketinin ortalamasından ne çıktı.. Partilerin oy oranlarında son durum ne?

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimleri yaklaşırken araştırma şirketleri kamuoyu yoklamalarına devam ediyor. Son olarak ocak ayında yapılan 11 anketin ortalaması alındı. İşte partilerin son oy oranları…

11 seçim anketinin ortalamasından ne çıktı.. Partilerin oy oranlarında son durum ne?
14.03.2023
A+
A-

Haber3’te yer alan bilgilere göre, seçimler için geri sayım devam ederken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Son olarak Aksoy, ALF, Areda, Survey, Asal, Avrasya, MAK, Optimar, ORC, PİAR, Sosyo Politik ve TEAM araştırma şirketlerinin ocak ayı içerisinde yaptıkları anketlerin ortalaması alındı.

Çıkan sonuçlarda AK Parti’nin yüzde 34.8, CHP’nin ise yüzde 25.5 ile ikinci sırada olduğu görüldü.

Listenin üçüncü sırasında Meral Akşener’in liderliğini yaptığı İYİ Parti yüzde 13.4 almış görünüyor. Devamında ise yüzde 10.3 ile HDP yer alıyor.

MHP YÜZDE 7’LİK BARAJIN ALTINDA GÖRÜLÜYOR

Sonuçlar incelendiğinde en dikkat çeken detay ise MHP’de görülüyor. Bahçeli’nin liderliğini yaptığı parti, anketlerin ortalamasında yüzde 6.9 alıyor. Buna göre MHP yüzde 7’lik seçim barajını geçememiş oluyor.

Listenin devamında ise yüzde 1.9 ile DEVA Partisi, yüzde 1.5 ile Gelecek Partisi, yüzde 1.3 ile Zafer Partisi, yüzde 1.1 ile Yeniden Refah Partisi bulunuyor.

MİLLET İTTİFAKI TOPLAMDA CUMHUR İTTİFAKI’NI GEÇİYOR

Millet İttifakı’nın partileri CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek ve Saadet Partileri’nin toplam oy oranı 43.2 olurken, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP’nin oy oranı ise 41.7 oldu.

HANGİ ANKET ŞİRKETLERİ BAZ ALINDI?

Dikkate alınan anket şirketlerinini kimisi iktidara, kimisi ise muhalefete yakınlığı ile biliniyor. Ortadaa olduğu düşünülen anket şirketlerinin anketleri de denkleme eklendiğinde sonuç şimdilik bu şekilde çıkıyor.

DEPREM VE İTTİFAKLARDAKİ KATILIM VE YENİ İTTİFAKLAR NE KADAR SONUCU DEĞİŞTERECEK?

Ocak ayındaki anketler baz alındığı için son dönemde siyasette yaşananların, vatandaşların seçiminde ne gibi bir değişiklik yarattığı ise merak konusu. Özellikle 6 Şubat 2023’de meydana gelen Kahramanmaraş Depremi ve sonrasındaa yaşananlar, kurulan yeni ittifaklar, ittifaka yeni katılımların sonuçları ne denli etkileyeceği önümüzdeki günlerde yapılackaa yeni anketlerle daha net ortaya çıkması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.