enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olması seçimi nasıl etkiler? İşte o anket!

2023 seçimlerinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olması seçim sonuçları ne kadar etkileyeceğini ölçmek için İstanbul Ekonomi Araştıırma 2 bin kişi üzerinde bir anket yaptı. Çıkan sonuçlar dikkat çekti.

İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olması seçimi nasıl etkiler? İşte o anket!
17.03.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler günden güne yaklaşırken, hergün yeni bir anket sonucu yayımlanmaya devam ediyor. İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan bir ankette Cumhurbaşkanı yardımcılarının da dahil edildi. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yardımcılığını yapacağı açıklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın bu görevi alacak olmalarının seçime nasıl yansıdığı tespit edilmeye çalıştı. İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan anket sonucu dikkat çekti.

ERDOĞAN MI? KILIÇDAROĞLU MU? SORUSUNA VERİLEN YANITLAR

İlk olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceksiniz? sorusu soruldu. Ankete katılan 2000 kişinin yüzde 40,8’i Kemal Kılıçdaroğlu, 39,8’i ise Recep Tayyip Erdoğan dedi. 12,4’lük bir kesim ise ikisine de oy vermem derken, yüzde 7’si kararsız oy kullandı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ YARDIMCI OLURSA SEÇMENİN KARARI DEĞİŞİR Mİ?

İkinci soruda ise Cumhurbaşkanı yardımcısı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olursa tercihiniz yine aynı mı olur sorusu soruldu. Bu kez yüzde 47 Kemal Kılıçdaroğlu çıkarken, Recep Tayyip Erdoğan diyenler yüzde 39,6’da kaldı. Yardımcıların sorulması ile Kılıçdaroğlu’na yüzde 6,2 artarken, Recep Tayyip Erdoğan 0,2 azaldı.

İşte İstanbul Ekonomi Araştırma’nın yaptığı anket ve sonuçları:

🟥 %40,8 Kılıçdaroğlu
🟧 %39,8 Erdoğan
⬛️ %12,4 İkisine de oy vermem
⬛️ %7 Kararsız

Cumhurbaşkanı Yardımcıları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olursa:

🟥 %47,0 Kılıçdaroğlu
🟧 %39,6 Erdoğan
⬛️ %8,0 İkisine de oy vermem
⬛️ %5,4 Kararsız

📊 İstanbul Ekonomi Araştırma
🗓 6-9 Mart 2023
👥 2.000

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.