enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Deprem süreci ve Altılı Masanın tartışması anketlere böyle yansıdı! Vatandaşın kararı ne yönde değişti?

ORC Araştırma ve Danışmanlık şirketi Şubat ve Mart aylarında Türkiye’de yaşananların ardından hangi partinin ne kadar oy arttırdığı, hangi partinin ise oy kaybettiği üzerine anket çalışması yaptı. Aynı zamanda yaşananların Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine etkisini de ölçmek için anket yapıldı. Çıkan sonuçlar haberimizde!

Deprem süreci ve Altılı Masanın tartışması anketlere böyle yansıdı! Vatandaşın kararı ne yönde değişti?
21.03.2023
A+
A-

ORC Araştırma ve Danışmanlık şirketi Şubat ve Mart aylarında Türkiye’de yaşananların ardından hangi partinin ne kadar oy arttırdığı, hangi partinin ise oy kaybettiği üzerine bir anket çalışması yaptı.

Özellikle deprem ve sonrası, Altılı Masanın dağılması ve birleşmesinin seçmen üzerindeki karar değişimi etkisinin ölçülmek istendiği ankette seçime 2 aydan az süre kala oluşan tablo yeniden değerlendirildi.

Yapılan ankette vatandaşların görüşlerinin hangi partiye göre değiştiği ölçülmeye çalışıldı. Ankette CHP, HDP, Memleket Partisi ve MHP artıya geçerken, Gelecek Partisi sabit kaldı.

Aynı ankette DEVA, TDP, Zafer Partisi, AK Parti ve İyi Parti oy kaybeden partiler olarak dikkat çekti.

CHP, HDP, MEMLEKET VE MHP ÇIKIŞTA

CHP, önceki anketlere göre yapılan karşılaştırmalarda 4,8’lik oy artışı tespiti yapılırken, HDP’ye yüzde 1,2, Memleket Partisi’ne yüzde 1, MHP’ye ise 0,9’luk bir artış yansıdı.

EN ÇOK OY KAYBI İYİ PARTİ’DE

DEVA Partisi 0,3’lük oy kaybı tespit edilirken, TDP ve Zafer Partisi yüzde 0,5, AK Parti yüzde 1, İYİ Parti için ise 7,8’lik oy kaybı hesaplandı.

ORC Araştırma ve Danışmanlık şirketinin Şubat ve Mart ayında gerçekleştirmiş olduğu anketlerdeki oy değişimleri:

🟥 +4,8 CHP
🟪 +1,2 HDP
🟦 +1,0 MP
⬜️ +0,9 MHP
🟩 0 GP
🟦 -0,3 DEVA
🟥 -0,5 TDP
⬜️ -0,5 ZP
🟧 -1,0 AKP
🟦 -7,8 İYİP

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE TERCİH KILIÇDAROĞLU

Yine ORC Araştırma ve Danışmanlık şirketi tarafından 11-15 Mart 2023 tarihleri arasında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi anketinde 4 bin 540 kişiye hangi adaya oy vereceksiniz diye soruldu. Ankette çıkan sonuçlarda 53,1 Kemal Kılıçdaroğlu, 42,3 Recep Tayyip Erdoğan, 3,1 Muharrem İnce ve 1,5 Sinan Oğan çıktı.

İşte anketteki sonuçlar:

2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

🟥 %53,1 Kemal Kılıçdaroğlu
🟧 %42,3 Recep Tayyip Erdoğan
🟦 %3,1 Muharrem İnce
⬜️ %1,5 Sinan Oğan

📊 ORC Araştırma
🗓 11-15 Mart 2023
👥 4.540

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.