enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
31°C

Adnan Keskin Egeyön TV’ye konuk oldu: Türk siyasetinin yumuşamaya ihtiyacı var!

Adnan Keskin Egeyön TV’de Ahmet Deda’nın sunumu ile Ege’de Politika programına katıldı. Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve Eski CHP Genel Başkanı Adnan Keskin, Egeyön TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Keskin, ‘Türkiye’nin seçime giderken, ‘sevencenliğe, yumuşamaya ve iç barışa ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Adnan Keskin Egeyön TV’ye konuk oldu: Türk siyasetinin yumuşamaya ihtiyacı var!
20.04.2023
A+
A-

Egeyön TV Youtube kanalında yayımlanan Ege’de Politika programına konuk olan Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve Eski CHP Genel Başkanı Adnan Keskin, Gazeteci Ahmet Deda’nın sorularını yanıtladı.

‘TÜRKİYE SİYASETİNİN YUMUŞAMAYA İHTİYACI VAR’

Keskin, son dönemdeki Türkiye siyasetindeki sertliğe değindi. Keskin, ‘Türkiye’de malesef siyaset insanların kendi tarafında kamplaştırarak karşı kampların birbirine çarpmasını sağlayacak, bir siyasal uslüp kullanılıyor. Türkiye’nin aksine sevecenliğe, yumuşamaya ve karşılıklı anlayışa saygı duymasına ihtiyacı var.’ ifadelerini kullandı.

‘YUNANİSTAN VE ABD NATO RUHUNA AYKIRI BİR ŞEKİLDE TÜRKİYE’YE BASKI YAPIYOR’

Dış politika açısından da zor bir süreç içerisinde olduğunu söyleyen Keskin, ‘Dünya’nın bir çok ülkesiyle hemen büyük ülkelerinin bir çoğu ile ilişkisi kesildi. Güneyimizde hala sıcak çatışma ihtimali içerisindeyiz. Baktığımızda Yunanistan, Amerika Birleşik Devletleri, NATO’nun ruhuna aykırı bir şekilde. NATO üyesi bir Türkiye’ye karşı ciddi bir silahlar veriyor. Teknolojisi yeni silahlar veriyor. Ve Türkiye’ye vermediği F35’leri gerekçesi, bizim Rusya’dan savunma sistemi almamızdı. Ama aynı ABD, Yunanistan’a bizim aldığımız savunma sisteminin bir üst versiyonunu aldı onların sırtını sıvazlıyor. ‘Çok güzel yapıyorsunuz, kendinizi silahlandırın Türkiye’yi her zaman psikolojik bir baskı altında tutun diye destek veriyor. Böylesine kritik bir süreçten geçerken, siyasetçilerin, devlet adamlarının kendi düşüncelerini topluma yansıtırken, karşı tarafı kamplaştırmaya, düşmanlaştıracak üsluplardan vazgeçmesi gerekiyor.’ ifadelerini kullandı.

‘DIŞ POLİTİKADA YALNIZLAŞTIK’

Türkiye’nin ekonomik sıkıntılar içerisinde olduğunu ifade eden Keskin, ‘İşte ekonomimiz çökmüş durumda. Dış politikada Dünya’da yalnızlaştık. Bunun aşılmasını sağlayacak olan siyasi partilerin liderlerinin, yönetim kadrolarının bu hassasiyeti taşıması gerekiyor. Özellikle bu Ramazan ayına denk gelen bu sürecin, Ramazan’ın anlamına uygun bir şekilde devam etmesini sağlayacak adımlar atmaları gerekiyor. Şu ana kadar gittiğim yerlerde bir sertlik bir katı kutuplaşma görmedim. 52 yıllık siyasetin içinde biri olarak bu durum mutlu etti beni. Vatandaşımızı bu konuda sağduyu sahibi olduklarını siyasi polemiklerin çok var olmadığını Türkiye’nin hem demokrasi hem iç barış için olağanüstü bir gelişme. Bu tür anlayış içerisinde olan vatandaşlarımızı gönülden selamlıyorum. Seçimlerin ülkemize barış getirmesini huzur getirmesini, sevgi getimesi için özel gayretlerin sürmesini temenni ediyorum. Bu vesilenizle bütün Denizlili vatandaşlarımızın, arkadaşlarımızın bayramını kutluyırum. Bayramın anlamına uygun geçmesini temenni ediyorum.’ diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.