enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, “Enerjinle Gelecek Senin” Projesi ile Öğrencilerle Yeniden Buluşuyor

2022 yılında Aydem Perakende ve Gediz Perakende ile Young Guru Academy (YGA) iş birliğiyle başlatılan, çocukların küçük yaştan itibaren enerji tasarrufunu deneyimleyerek öğrenmelerinin amaçlandığı “YGA Bilim Seferberliği/Enerjinle Gelecek Senin” projesi, hız kesmeden devam ediyor. 2023 yılı için ‘Sürdürülebilir Akıllı Şehirler’ konsepti ile geliştirilen proje, İzmir, Manisa, Denizli, Muğla ve Aydın’a ek olarak Samsun, Zonguldak, Ankara ve Diyarbakır’da da çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor.

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, “Enerjinle Gelecek Senin” Projesi ile Öğrencilerle Yeniden Buluşuyor
02.05.2023
A+
A-

Çocuklar Bilimle Buluşuyor

Çocukların küçük yaştan itibaren enerji tasarrufunu deneyimleyerek öğrenmelerini sağlayan proje kapsamında, geçtiğimiz yıl Ege Bölgesi’nde altı dezavantajlı okulda, 150 öğrenciyle bire bir bilim seansı gerçekleştirildi. Bilim seti hediye edilen okullarda yüzlerce çocuğun konuyla ilgili farkındalığı artırıldı.

Projenin bu yılki teması; Sürdürülebilir Akıllı Şehirler

Proje bu yıl yenilenerek enerji tasarrufu ana teması altında “Sürdürülebilir Akıllı Şehirler’’ konsepti ile devam ediyor. Seanslarda yenilenebilir enerji kaynakları ve bu kaynakların sürdürülebilir kullanımı, çevre kirliliği, geri dönüşüm, akıllı şehir planlamaları gibi konular işleniyor. Çocuklar, önce bilim setleriyle şehirlerini kurguluyor, ardından sanal gerçeklik gözlüklerini kullanarak proje için özel olarak hazırlanan oyunda, akıllı seçimleriyle on adımda kendi sürdürülebilir şehirlerini tasarlıyor. Seans sonunda çocuklara tasarladıkları şehirlerin yap-bozları hediye edilerek, akıllı seçimlerini sürdürmeleri için teşvik edici ödüller veriliyor.

Seansların sonunda çocukların günlük davranış şekillerinde iyi yönde değişimler olması ve ailelerinin de bu davranışlarına eşlik ederek, bütünleyici bir farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.