enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1110
EURO
38,1294
ALTIN
2.859,81
BIST
9.970,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
29°C
Denizli
29°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C

Kurtulmuş, Özdağ görüşmesi sona erdi.. Video sorusu dikkat çekti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş görüşmesi gerçekleşti. Görüşme sonrası açıklama yapılırken, açıklamanın sonunda gelen video sorusu dikkat çekti.

Kurtulmuş, Özdağ görüşmesi sona erdi.. Video sorusu dikkat çekti
22.05.2023
A+
A-

Ümit Özdağ ile görüşmek için Zafer Partisi Genel Merkezi’ne giden Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’u, Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat ve Gn. Bşk Yrd. Esmaül Hüsna Aslan karşıladı. Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti. Toplantının ardından ortak basın açıklaması yapıldı.

KURTULMUŞ: “VERİMLİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK”

Kurtulmuş görüşme hakkında; “Sayın Genel Başkan Ümit Özdağ ile oldukça verimli görüşme gerçekleştirdik. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu, bölgesel sorunları, Türkiye’yi yakından ilgilendiren siyasi meseleleri uzunca konuşma fırsatı bulduk.Meselenin somut tarafı cumhurbaşkanlığı seçimidir. Ümit ediyoruz ki Zafer Partisi de cumhurbaşkanımıza destek verir. Her iki taraftan müşterek gördüğümüz konuyu paylaşmak isterim. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, Suriye’nin kuzeyi, Irak’ta Türkiye’yi tehdit eden önemli mesele olduğunu buna karşı milli duruş gösterilmesinin zorunlu olduğu fikirlerini beyan etmek isterim.”dedi.

“SURİYELİLERİN GÜVENLİ DÖNÜŞÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Zafer Partisi’nin gündeme sıklıkla getirdiği göçmen meselesi hakkında Kurtulmuş; “Göçmen meselesinin önemli bir mesele olduğunu ama bu meselenin şartlar doğrultusunda ortaya çıktığını müzakere etik. Bombalardan kaçıp geldiler. Bunun da bir sınırı var. Projelerimiz üzerinde çalışıyoruz. Suriye’de normalleşmenin sağlanması, insanların geri dönmesi için çalışma içinde olduğumuzu ifade etmek isterim. 1 milyon Suriyelinin geri dönüşünü sağlayacak konutların yapılması gündemdedir. Çalışmalar devam ediyor. Zafer Partisi görüşleri destekleyici olacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu 10 milyon Suriyeli getirdiniz, diyor. Bunun doğru olmadığını kendisi de biliyor. Sığınmacı üstünden yanlış bilgiyle kamuoyu aydınlatılmalı. Bugün 4 milyon 900 bin Suriyeli var. Bizim için son derece faydalı görüşme imkanı bulduk. Zafer Partisi de kendi içinde değerlendirecektir. Türkiye’nin milli güvenliği için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.

Özdağ ise açıklamasında, “İfade ettikleri gibi Türkiye’nin güvenliği başta olmak üzere kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunduk. Terör örgütlerinin faaliyetleri karşısındaki politikaları değerlendirdik. Türkiye’nin en önemli meselesi olan sığınmacı ve kaçaklar meselesi için çözüm önerilerini dile getirdik. Belirli farklılıklar olduğu aramızda açıktır. Zafer Partisi’nin politikası gerekirse zorla gönderilmeleridir. Devletin egemenlik hakkını sonuna kadar kullanması gereken polikalardır.” dedi.

VİDEO SORUSU

Açıklama sonrası gelen soruda ‘Türkçe dahi konuşmayı bilmeyen kişilerin oy verdiği videolar hakkında ne düşünüyorsunuz’ sorusuna Kurtulmuş;”İzlemediğim bir görüntü üzerinden konuşmam doğru olmaz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan birinin oy kullanma hakkı vardır.”dedi.

Ümit Özdağ ise;”Ben de videoyu gördüm ve paylaştım. Hakikaten Türkçe bilmeyen hiçbir şey bilmeyen insanların seçmen olduğunu biliyoruz. Afganistan’da doğmuş, Abu Dabi’de yaşıyor ve oy kullanıyor. Güvenlik hakkının kısıtlayıcı olacağını düşünüyoruz. demokratik olmadığını düşünüyoruz. Türk milletinin egemenlik hakkını kısıtlayıcı olduğunu düşünüyoruz. Vatandaşlık verilen herkes 10 yıl geçemden, Türkçe’yi öğrenemeden oy kullanamasın.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.