enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1131
EURO
38,0965
ALTIN
2.864,72
BIST
9.928,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C

Hayvanlarını kurtarmak için zamanla yarıştılar

Denizli’de dün öğleden sonra etkili olan kuvvetli yağış, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde sel ve su baskınlarına neden oldu. Göle dönen ağıllarda mahsur kalan küçükbaş hayvanlar ise kucaklarda taşındı.

Hayvanlarını kurtarmak için zamanla yarıştılar
01.06.2023
A+
A-

Son yılların en kurak kış mevsimini yaşayan Denizli’de, Nisan ayı başından bu yana yaşanan kar, dolu ve kuvvetli yağışlar günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Son 15 gündür ilçelerde görülen kuvvetli dolu ve gök gürültülü şiddetli yağışlar, dün öğleden sonra kent merkez ilçeler Pamukkale ve Merkezefendi’de yüzünü gösterdi. Yaklaşık 1 saat devam eden kuvvetli yağış nedeniyle yerleşim alanı merkezlerinin yanı sıra kırsa mahallelerde de sel ve su baskınları yaşandı.

Hayvanlarını korumak için zaman karşı yarıştılar

Şiddetli yağış Pamukkale ilçesine bağlı Uzunlar ve Akköy mahallerinden geçen derenin de taşmasına neden oldu. Metrelerce yükseklikteki sular, dere yatağının kenarındaki ev, araç ve besihaneleri vurdu. Ev ve araçların sular altında kaldığı sel baskınında göle dönen ağıllarda çok sayıda küçükbaş hayvan telef olurken; sağ kalanların kurtarılması için zamana karşı yarış verildi. Bellerine kadar gelen suyun içerisine giren yetiştiriciler, mahsur kalan hayvanlarını kucaklarında taşıyarak hayatta kalmalarını sağladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.