enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1354
EURO
38,2414
ALTIN
2.923,03
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
34°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

Özkan İran Protestoları Hakkında Konuştu

Özkan İran Protestoları Hakkında Konuştu
03.01.2018
A+
A-

AK Parti MKYK Üyesi, Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan;  İran’daki protestolar ve bölgede yaşananlara ilişkin bir soru üzerine  “Arap Baharı” adı altında Ortadoğu’da kaos, kan, ve gözyaşının egemen kılanlar, şimdi de terör örgütleri ile yanan ateşi daha da körüklemektedirler. 2018’e geçişte, Küresel Güçler bu kez İran’da düğmeye basmıştır. Ülkenin ikinci büyük kenti Meşhed’ de başlayan sokak olaylarının diğer şehirlere ve özellikle Tahran’a da sıçramıştır. İran’ da baş gösteren karışıklıklar, bizdeki gezi olaylarını anımsatmaktadır.”dedi. 

“TÜRKİYE’DE BAŞARAMADIKLARI DARBEYİ İRAN’DA DENİYORLAR”

ABD’nin 1979’da İran’ı kaybettiğinde,1980’de Türkiye’de darbe yaptırdığına değinen Milletvekili Özkan; “ YPG’ ye binlerce tır silah gönderenler, şimdide İran üzerinden kuşatma yapmak istiyorlar. Türkiye’de gezi olayları, çukur terörü, 17-25 Aralık darbe teşebbüsü ve 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi ile deneyip başaramadıklarını önce PYD ve YPG silah göndererek sonrasında ise, İran’da devrim gerçekleştirip, İranı ‘da yanlarına alarak yeni bir kuşatma harekatı planlamaktadırlar.  ABD buradaki olaylara alenen destek vermektedir.“Şimdi İran’da, sokak gösterilerini başlatıp devlet görevlilerinin aldığı güvenlik önlemleri sonrasında kaygılıyız diyenler; sözde düşünceli devlet adamları, ABD’deki soytarı yöneticiler, Siyonistlerin desteklediği medya mensuplarıdır.  Birbirinden kopyalanmış darbe girişimlerinin hepsinde  “Özgürlük” denmekte, tüm olaylarda sağa sola saldırılar yapılmaktadır. Tüm ayaklanmalarda “Berkin Elvan”lar bulunup, ellerine taş veriliyor. Hepsinde, güvenlik görevlilerinin karşı müdahalesinde ölümler yaşanıyor. Olayların başlama sebebi unutturulup, devlet vatandaşını öldürüyor yaygaraları ile gösteriler bambaşka sahaya taşınıyor. İranlı yöneticiler, bunun daha ilk süreçlerini yaşadığı olaylarda, Sayın Erdoğan gibi dirayetli yönetici duruşu sergilemezlerse, ölümlere sebep olanlar, suçlu olarak İranlı yöneticileri gösterecekler, başarabilirlerse, İran yönetimini devirecek bununla beraber ABD veya Batı kuklası bir yönetimi işbaşına getireceklerdir.”diyerek konunun önemine dikkat çekti.

“OLAYLARIN BİRAN ÖNCE SON BULMASINI DİLİYORUZ”

Türkiye’nin, dostu ve komşusu konumundaki İran’ın, toplumsal huzurunun sağlanmasına ve yönetim istikrarının korunmasına büyük önem vermekte olduğuna değinen Özkan: “Tüm ülkede sükunetin biran önce sağlanmasını ve sağduyunun hakim kılınarak olayların tırmanmasının engellenmesini, olayları olumsuz boyutlara taşıyacak iç ve dış müdahalelerden kaçınılmasını temenni ediyoruz. İran’da böyle bir istikrarsızlığın, belirsizliğin ortaya çıkması tabii ki Türkiye’nin asla arzu etmediğini bir durum olur.””diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.