enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1182
EURO
38,2175
ALTIN
2.918,89
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
35°C

İl Emniyet Müdürü Demir Denizli Asayişini Değerlendirdi

İl Emniyet Müdürü Demir Denizli Asayişini Değerlendirdi
13.02.2018
A+
A-

Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ne(DGC) ziyaret gerçekleştirdi. Emniyet Müdürü Demir, Denizli’deki asayiş durumu hakkında önemli bilgiler ve rakamlar verdi.

DGC’de bugün gerçekleştirilen toplantıya Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı ve çok sayıda gazeteci katıldı. Toplantı Osman Nuri Boyacı’nın Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’in ziyareti nedeniyle memnuniyetini dile getirmesi ile başladı.

DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı’nın konuşmasının ardından söz alan Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir,2016-2017 yıllarında Denizli’deki asayiş durumu hakkında önemli bilgiler ve rakamlar verdi.

”Denizli ‘HUZUR KENTİ’ Oldu”

Demir konuşmasına Denizli basınına objektifliğinden dolayı teşekkür ederek başladı. Demir;”24 saat beraber hizmet eden iki kurum olan Emniyet Teşkilatı ve basının çalışmaları çok önemli. Denizli’nin 2 yıllık bir asayiş raporunu karşılaştırdık. Denizli’nin bu rapor dahilinde bir ‘Huzur Kenti’ olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun sağlanması hiç bir zaman tek taraflı değil. Sadece emniyetin çalışmalarıyla değil diğer kurumların ve vatandaşların katkısı çok fazla. Şunu ifade etmeliyim ki vatandaşın asayişin sağlanması konusunda çok büyük katkısı var. Özellikle birimlerimize gelen çağrılarda, önceki dönemlere nazaran yüzde 27’lik bir artış var. Biz toplumla iç içeyiz muhtarlarımız,taksicilerimiz,apartlar,suitler,oteller,awmler ile çok ciddi irtibatımız var. Yüzde27’lik artışın geri beslemesini çok iyi alıyoruz”dedi.

”Olay yerine müdahale zamanız 7.5 dakikaya düştü”

Demir”Biz ekiplerimizi asayiş ve trafik ekipleri olarak ikiye ayırdık. Yüzde 27’lik artışlık ile beraber olay yerine ulaşmaların ters orantıda düşmesi gerekli, ancak bizim ekiplerimizin olay yerine varış süresi 16 dakikalardan 7.5 dakikaya düşmüş durumda. Buda Denizli’deki başarılarımızdan biridir, bunun için Denizli halkına şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

Trafik Uygulamalarını Anlattı

Trafik ile alakalı durumda ise bölge trafikte ve şehir içinde trafikte çalışan arkadaşlarımız ile işleyişe geçirdiğimiz bir uygulama var. Trafikte sorumlu arkadaşlarımız her gün en az 15 kişiye ‘trafik kemerini neden takmıyorsun’ uyarısında bulunuyor. Bunun sebebide önce uyarıda sonra cezai uygulamada bulunmak istememiz. Çok uygulama, az ceza uygulaması ile 2016’daki 40 milyonluk cezai uygulama,2017 yılında 31 milyona düşmüş durumda. Buradaki sevindirici durum ise emniyet kemeri takma oranı yüzde 57’lerden yüzde 89’lara çıkmış durumda. Bu rakam Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Denizli’de 395 bin trafiğe kayıtlı araç var, 20 bin dolayında ilavi araç var. Bu kadar yoğunluğu disipline etmek kolay değil, halkımızın buradaki katkısı çok önemli”dedi.

”Okullar Önceliğimiz”

Demir”Denizli’deki bir diğer önemli noktalardan biri okul ve okul çevresi güvenliği, bu konuyu çok önemsiyoruz ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışıyoruz. Okul ve okul çevresinde sadece asayiş olayları ile ilgili değil, uyuşturucu vakalarında çok ciddi bir yakalama oranına ulaştık. Bunu teknik tabirle açıklarsak gelen emtiyanın, tüketiciye ulaşmadan güvenlik koridorunda yakalanmasında çok başarılıyız.”dedi.

Şok Uygulamayı Açıkladı

”Denizli’de yine sıklıkla devam ettirdiğimiz ‘Şok Uygulama’lardan bahsetmek isterim. Biz Kale-Beyağaç, Çivril-Uşak arası gibi yollarda beklenilmedik yerlerde uygulamalarımız oluyor. Zaman olarak belli bir zaman belirlemiyoruz. Bu bu şok uygulamalarımız artarak devam edecek. Belirlediğimiz noktalarda uygulamalarımız ile güvenliği sağlamaya çalışıyoruz.”dedi.

Apart Baskınlarına Değindi

Emniyet Müdürü Mevlüt Demir açıklamalarının ardınan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demir apartlara yapılan baskınlarla ilgili son durum hakkında;” Bu apartlar kanunu çıktığında, donanımı kurmayanlar hakkında ilk etapta 10 bin TL’lik bir cezai uygulama yapıyoruz. Donanımlarını kuruğta, eksikleri olan, beyanda bulunmayanlara 5 Bin TL’lik bir cezai uygulama yapıyoruz. Bu cezalarla caydırıcı olmak hedefimiz”dedi.

”Denizli FETÖ İle Mücadelede İlk Sıralarda”

Denizli’deki FETÖ operasyonları ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Demir;”Devlette süreklilik ve devamlılık vardır. Devlet tektir. Bu işin yandanı,ortadanı paraleli falan olmaz. Bu iş ile alakalı ciddi mücadele var. Denizli’nin FETÖ operasyonlarındaki başarısı ilk sıralarda, hiç affımız yok. Denizli İl Emniyet Müdürü olarak şunu söylebilirim, tüm resmi makamlar tüm gücü ile çalışıyor. Denizli’nin duruşu belli, neye göre belli rakamlara göre belli, Başsavcımız rakamları açıkladı. Şimdiye kadar Denizli’de gerekenler yapıldı, ve devam edecek.”dedi.

Denizli’de Konya’nın 3 katı Kamera var

Demir Denizli’deki mobeselerin rakamlarını açıkladı. Demir;”Burada öncelikle iki merkez ilçe başkanına teşekkür etmek istiyorum. Sayın Muhammet Subaşıoğlu ve Hüseyin Gürlesin’in katkılarıyla Denizli merkezinde 411 mobese, PTS’ler ile beraber 470 kamera bulunuyor.Bizim iki katımızdan büyük olmasına rağmen Konya’da 139 kamera var”dedi.

İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir açıklamalarının ardından gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretine son verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.