enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
9°C
Denizli
9°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
9°C
Pazartesi Açık
10°C
Salı Açık
13°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C

DTB Pamuk Çırçır İşletmecisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi

DTB Pamuk Çırçır İşletmecisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi

Denizli Ticaret Borsası (DTB) pamuk çırçır işletmecisi üyeleri ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelerek 2017 – 2018 pamuk sezonunun değerlendirmesinde bulundu.

Denizli Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Şube Müdürleri ve Denizli’de faaliyet gösteren pamuk çırçır işletmecileri katıldı.

Sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu

Toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şubesi’nden Ziraat Mühendisi Orhan Sözay Tarım İl Müdürlüğü’nün 2017 – 2018 pamuk sezonunda yaptığı çalışmaları ve tespit edilen sorunları sunum eşliğinde anlattı. Sunumda, pamuk hasadında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konuşulurken, pamuk çırçır işletmecileri beklentilerini dile getirdi.

”Pamuğun kalitesini korumak için alınması gereken önlemleri beraber belirleyeceğiz”

Toplantıda söz alan Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, pamuğun ekiminden iplik oluşuna kadar olan işlem sürecinde yer alan herkesin bilinçlendirilmesi, ürünlerin kalitesinin korunmasının gerektiğini vurgularken, “Beyaz altın olarak tabir edilen pamuk, tekstil şehri olan ilimiz için büyük öneme sahiptir. Özellikle pamuk hasadında karşılaşılan sorunlar sektörün ihtiyacı olan pamuğun kalitesini düşürmekte, pamuğun ekonomik olarak değer kaybetmesine neden olmaktadır. Burada Borsamızı, İl Tarım Müdürlüğümüzü ve pamuk alım satımı yapan tüccarlarımızı, çırçır işletmecilerimizi bir araya getirdik. Pamuğun kalitesini korumak için alınması gereken önlemleri beraber belirleyeceğiz” dedi.

Önümüzdeki günlerde pamuk hasadı yapan makinacılar ile de toplantılar olacağını belirten Başkan Tefenlili; sözlerinde “Sezon boyunca karşılaşılan sorunlar ve çözümü konusunda çalışmalarımız olacak. Paydaşlarımız ile tekrar bir araya geleceğiz. Önümüzdeki dönemde daha kaliteli pamuk üretimi için önlemler alacağız” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın konuyla ilgili hazırlamış olduğu mevzuatların pamuk üreticilerine, makine ile hasat yapanlara duyurulması, ilgililerinin bilinçlendirilmesi, coğrafi işaretli ege pamuğunun itibarının arttırılması için çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.