enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
9°C
Denizli
9°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
9°C
Pazartesi Açık
11°C
Salı Açık
13°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C

CHP Pamukkale Çetin Emeç’i Unutmadı

CHP Pamukkale Çetin Emeç’i Unutmadı
07.03.2018
A+
A-

CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı 1990 yılında işe gitmek üzere ikin çapraz ateşe tutularak öldürülen, Gazeteci Çetin Emeç’i unutmadı.

Cumhurriyet Halk Parti Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu başta olmak üzeri ilçe örgütü Çetin Emeç’in ölümünün 28’nci yılında bir basın açıklaması yayımladı.

CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı’nın açıklaması şu şekilde;

1935’de İstanbul’da doğan Çetin Emeç,   Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş,  1952’de babası Selim Ragıp Emeç’in Son Posta gazetesinde gazeteciliğe başlamıştır. Hayat ve Ses dergilerinde yazı işleri müdürlüğü yapmış, Hürgün Yayınları’nın Genel Yönetmenliğini yaptığı sırada Hürriyet Gazetesi genel yayın müdürlüğü görevini üstlenmiş, 1984-1985 yıllarında da genel yayın yönetmeni olarak Milliyet Gazetesinde çalışmıştır.

Yazdığı yazılar nedeniyle tehditler alan, şeriatçı çevrelerce hedef gösterilen Çetin Emeç 28 yıl önce bugün bir suikastla yaşamdan koparıldı. 7 Mart 1990’da işe gitmek üzere bindiği otomobilinde çapraz ateşe tutularak aldığı yedi kurşun yarasıyla katledilen Çetin Emeç, Hürriyet Gazetesi yönetim kurulu üyesi ve yazarıydı,  aynı zamanda Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü ile Uluslararası Gazetecilik Basın Enstitüleri Federasyonu üyesiydi.  Bu suikastte Çetin Emeç’in şoförü olan Sinan Ercan da acımasızca öldürüldü.

Yapılan son açıklamalarda Çetin Emeç’in İslami Hareket Örgütü militanları tarafından öldürüldüğü belirtildi. Çetin Emeç cinayetiyle ilgili olarak yakalanan İslami Hareket Örgütü militanı Ali Şeker cinayeti Mesut, Kemal ve Arif kod adlı arkadaşlarıyla birlikte işlediklerini itiraf etti. Ancak bu isimler yakalanamadı.

Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı ve daha niceleri gibi Çetin Emeç de basın özgürlüğünün ve haber alma hakkının bedelini kendi canıyla ödedi. Cesaretinin ve çalışmasının karşılığında yaşamını feda etti.

Katledilişinin 28 . yılında başta Çetin Emeç olmak üzere vatandaşlarımızın demokratik bir toplumda yaşam arzusunun öncüsü olan tüm basın şehitlerimizi saygıyla, özlem ve minnetle anıyoruz. Gerçek anlamda özgürlük ve demokrasinin, ancak ve ancak özgür basın ile gerçekleşeceğinin bilincindeyiz. Bu nedenle yurttaşların okuyan düşünen sorgulayan bireyler olmasını istemeyen karanlık çevrelerin özgürlüklerimize yönelttikleri bu hain saldırıları lanetliyoruz.  Düşünce ve basın özgürlüğünün en tahkim edilmiş alanlar olması çağrımızı yineliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.