AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan haftalık olağan Denizli ziyaretleri kapsamında Denizli Madeni İşler ve Demirciler Odasını ziyaret etti.
Oda başkanlığına seçilen Halit Tavşan’a hayırlı olsun dileklerini ileten Milletvekili Özkan; makamında ziyaret eden Özkan, Tavşan’a kendilerini ağırladıklarından dolayı teşekkür etti. Oda ziyareti sırasında demirci esnafının talep ve ihtiyaçlarını dinleyen Özkan, esnaf odaları ile koordineli çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Oda Başkanı Tavşan, sanayi alanlarının şehirlere çirkin bir görüntü oluşturduğu belirtmesi üzerine Özkan: “Sanatkarlık ülkemizin ve şehrimizin kılcal damarlarındandır. Sanatkarların daha iyi şartlarda hizmet vermesi ve bizden sonra gelecek nesiller adına arkamızda kalıcı bir sanayi alanı bırakmak, kaliteli bir sanata erişebilmek için sanayi alanlarında çeki düzen vermeliyiz. Çalışan esnafını daha ferah bir ortamda hizmet vermesi açısından bu konu çok önemlidir. ” dedi.
Demirciliğin dünya tarihinin dolayısıyla, Ahi teşkilatlarımızın, lonca geleneğimizin ve dolayısıyla da Denizlimizin geçmişten günümüze en eski mesleklerinden olduğunu vurgulayan Özkan:
Sanayi esnafımızın ciddi anlamda potansiyel işgücüne, yani yetişmiş personele ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Bizler bu durumu hükümetimiz nezdinde ilgili mercilere ulaştıracağız. Bir taraftan zorunlu eğitimin gerekliliği olan; yani Türkiye’nin ortalama eğitim seviyesini yükseltmek için gerekli olan eğitim politikaları takip ederken, diğer taraftan da; küçük, büyük ayırmaksızın, sanayicinin üretim sektöründe yer alacak, üretim sürecine katılacak tüm şahısların, kendi becerilerine göre eğitim almalarını ve yetişmiş personel ihtiyacımızı karşılayacak eğitim programını hazırlamamız gerekmektedir. Bunun yöntemlerinden bir tanesi ve belki de en önemlisi olan, Türkiye’de eğitimin üretime dönüş sürecinin en önemli noktalarından olan çıraklık eğitimi dediğimiz programın, örgün eğitimin tamamlayıcısı olarak daha da aktif şekilde kullanılması olacaktır.
Öğrencilerin almış oldukları sanat derslerinin yanında, din eğitimi derslerini de seçebilme fırsatı verilmesinin öğrenciler için faydalı olacağını vurgulayan Özkan, “Ahilik kültürünün temelinde Hak ve hakkaniyet vardır. Öğrencilerimizin sanat derslerinin yanında dinini de öğrenmesi öğrencilerimizin meslek hayatlarına atıldığında ahilik kültürünü yaşatması adına mantıklı bir çalışma olacaktır” diye ifade etti.
Özkan:“Endüstri Meslek Liseleri’nde eğitim-öğretim gören öğrencilerimizin staj yaptıkları gün sayısının artırılması ile hem sanayideki yetişmiş eleman ihtiyacı karşılanmış olacak hem de öğrenciler seçmiş oldukları meslek bölümünde yaparak-yaşayarak kendilerini geliştirmiş olacaktır. “diye ifade etti. Öğrencilerin sınıf düzeyleriyle staj yaptıkları gün sayısının doğru orantılı olarak artmasının staj durumlarını belli bir sistematiğe bağlayacağını vurgulayan Özkan, demirci esnafından gelen talep ve beklentilerin değerlendirmeye alınması için gerekli girişimleri yapacaklarını belirtti.