enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
10°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
10°C
Salı Parçalı Bulutlu
14°C

PAÜ’de ‘Mekânın Geri Dönüşümü’ için Tasarım-Uygulama Atölye Çalışmaları Yapıldı

PAÜ’de ‘Mekânın Geri Dönüşümü’ için Tasarım-Uygulama Atölye Çalışmaları Yapıldı

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin yararlanabilecekleri bir sosyal mekân oluşturmak adına PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Buldan Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından ‘Bir Mekânın Geri Dönüşümü’ adlı tasarım ve uygulama atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın öncülüğünde birimler arası işbirliği ve birimler arası çalışma kurgusu ile PAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yahya Tülek, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray Özcan ve Buldan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. İsmail Çeviş’in de destekleri ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Özdemir, Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Saadet Mutlu Kaytan ve Buldan Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Programından Öğretim Görevlisi Gamze Şayın’ın yürütücülüğünü yaptıkları “Bir Mekanın Geri Dönüşümü” başlıklı proje kapsamında Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ali Serkan Soydan, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümüve Buldan Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programıöğrencileri Fatih Arslan, Furkan Kılınç, Melih Alkan, Kamile Gürsoy, Merve Osal, Janset Gizem Alkan, Batuhan Ömrüuzak, Afife Özkan, Emine Büşra Aktoy, Yasin Taş, Eray Doğan, Betül Tuncer, Meral Kılıç, Muhammed Burak Aydeğer, Muhammed Sertel, Orhan Gurbet, Rıza Ayhan, Süleyman Şimşek ve Yasemin Oruç ile birlikte PAÜ Mühendislik Fakültesi A Blok Bodrum Kat Yarı Açık Mekan için tasarım-uygulama atölye çalışmaları ve küçük ölçekli yapı elemanı detay ve fotoğraf sergileri yapılması planlandı.

Düzenlenen atölye çalışmaları ile birlikte birimler arası birlikte çalışmanın etkin olarak ortaya konulması, uygulama alanında Mühendislik Fakültesi öğrencilerine sosyal ortamlar oluşturulması, etkileşimde bulunabilecekleri mekânların oluşturulmasına katkı sağlamak ve aynı zamanda proje ekip üyesi öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe aktarmalarına imkân sağlayan bir çalışma sistematiğini oluşturmak amaçlanmakta.

2 boyutlu ve 3 boyutlu çizim

Projenin ilk ayağı olan tasarım atölyesi 7-8 Nisan tarihlerinde Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek ve Dekan Yardımcısı Ali Serkan Soydan’ın katılımıyla tasarım atölye çalışması Mühendislik Fakültesi A Blok Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi A Blok Bodrum Kat Yarı Açık Mekânı ve çevresinin rölövesi ekip tarafından çıkartılarak 2 boyutlu ve 3 boyutlu çizimi gerçekleştirildi. Mekânın ihtiyaçlarına göre duvarların oluşturulması için yapı elemanları ile birlikte yarı açık mekân, iç mekân ve mobilya tasarımı yapılarak, tasarım projesinin keşif ve metrajı hazırlandı.

Çalışmanın ikinci ayağı olarak ise, oluşturulan mekân tasarımının uygulanması 1-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Mekânın düşey elemanı olan duvarlarının +1.50 m kotuna kadarki olan bölümüöğrenciler tarafından farklı geri dönüşüm malzemeleri (cam, metal, kâğıt vb) ile inşa edilecek. İnşa sonrasında tasarımının diğer etapları PAÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nın desteği ile tamamlanması planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.