enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,3061
EURO
37,1912
ALTIN
3.018,65
BIST
8.885,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Beklenen KHK Yayınlandı.. Hangi Bakanlıklar Kaldırıldı? Hangileri Birleştirildi?

Beklenen KHK Yayınlandı.. Hangi Bakanlıklar Kaldırıldı? Hangileri Birleştirildi?
09.07.2018
A+
A-

Bakanlıkların geleceğini belirleyecek olan KHK yayımlandı. Bakanlıkların teşkilat yasaları yayınlanan KHK ile birlikte lağvedildi.

Yeni sistem ile başbakanlık makamı ortadan kalkıyor. Bakanlar Kurulu’nun da yapısı değişiyor. Başbakan Yardımcılığı kaldırılıyor. Anayasa değişikliklerine uyum sağlanması amacıyla bazı Kanun ve KHK’larda değişiklik yapılmasını içeren 703 sayılı KHK, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bazı bakanlık ve kurumların teşkilat ve görevleri hakkındaki kanunlar yürürlükten kaldırıldı. Bakanlık sayısı azaldı ve 26’dan 16’ya indirildi.Maliye Bakanlığı yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı kuruldu. Çalışma ve Sosyal Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı birleştirildi. Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı oldu. Genelkurmay Başkanı’nın görev ve yetkilerine dair kanun kalktı. MİT Müsteşarı ibaresi MİT Başkanı oldu.

Birleştirilen diğer bakanlıklar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı ile, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birleşerek tek bir bakanlık olacak.

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı 9 kurul geliyor

Avrupa Birliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı çatısı altına girecek. Yeni sistemde, Cumhurbaşkanına bağlı kurullar, politika üretme araçları olarak görev yapacak.

9 yeni kurul oluşturulacak. Bu kurullar, her alanda stratejik ve uzun vadeli vizyonlar belirleyecek, bakanlıklara yol gösterecek.

İşte o kurullar

Bunlar, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu, Sosyal Politikalar Kurulu, Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, Hukuk Politikaları Kurulu, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, Ekonomi Politikaları Kurulu, Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu.

Kaynak: TRT Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.