enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1182
EURO
38,2175
ALTIN
2.918,89
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
35°C

Annesi Gelinlik Giyemedi, O Dünyaya Gelinlik Satıyor

Annesi Gelinlik Giyemedi, O Dünyaya Gelinlik Satıyor
27.07.2018
A+
A-

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde dünyaya gelen İsmail Urhan, Şirketler Grubu ile Türkiye ve Dünya’nın pek çok noktasına gelinlik satıyor.

İsmail Urhan Şirketler Grubu’na bağlı 4 şirketi ile Gelinlik, Abiye, Haute Couture gruplarında Türkiye ve dünyaya gelinlik satan İsmail Urhan, “Satış yaptığımız her bölgede mutlak müşteri memnuniyetinin devamlılığını sağladık ve bunun devamını getirmek istiyoruz” dedi.

Türkiye ve dünyada 250 noktada gelinlik satan Urhan, Acıpayam’dan çıkıp dünyanın gelinlik devlerinden biri oldu.

Grup şirketlerinin ana şirketi olan White House 1999 yılında İzmir’de kuruldu. Ardından 2011 yılında kurulan Primavera markası ile dünya merkezi İtalya’ya açıldı.

1957 yılında Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 6 çocuklu bir ailede dünyaya gelen Urhan, çalışmaya küçük yaşlarda başladı. 14 yaşında ailesinin yanından ayrılarak Denizli Kaleiçi’nde bir mağazada tezgartar olarak çalışmaya başlayan Urhan, askerlik çağına Denizli’deki çalışmalarını sürdürdü.

“16 Yılda 50 Yıllık İş Yaptık”

Askerliğini İzmir’de yapan Urhan, İzmir ile arasında kopmayan bir bağ olacağından habersizdi. Askerlik zamanlarında tanıştığı Tahsin Kahyaoğlu ile çalışmak isteyen Urhan, Denizli’deki patronunu yüz üstü bırakmak istemediği için Denizli’ye geri döndü. Ama 15 ay sonra patronun da izni ve teşviki ile İzmir’e adım attı. Gençlik zamanlarında yoğun bir tempo ile sektörün her yönünü öğrenen Urhan, “İzmir’de 16 yıl boyunca Kahyaoğlu ile çalıştım. İş hayatımız çok yoğundu ve gece gündüz, hafta sonumuz yoktu. Bu yoğun tempoda belki 16 yılda, 50 yılda bir insanın yapacağı iş kadar çalışmışımdır. Gelinlik ve nişanlık imalatı yaptık. Hem satışında hem dikiminde hem pazarlamasında, sevkiyatında her türlü alanda çalıştım. Kendimizi böyle pişirdik. 14 yaşında bir çocuğum, o çağda okulda olmam gerekirken ben tezgahtarlık yapıyordum. Hiçbir şey emek olmadan kişinin ayağına gelmiyor”diyerek bu süreçlerde ne kadar yoğun çalıştığını dile getirdi.

Yoğun emek harcadığı sektörde kendi markaları ile dünyaya gelinlik satan Urhan, “ 2000’li yılların başından bu yana kendi işimizi yapıyoruz. Adım adım işimizi buralara kadar getirdik. Ben ilk bu sektörde çalışmaya başladığımda getir götür işleri yaptım. Sıfırdan tırnaklarımla kazıyarak buraya kadar geldim.  İşim dolayısıyla pek çok şeyle karşılaştım, pek çok ülke gezdim ve belki de gördüğüm değişmeyen tek şey emeğin kıymetiydi. Bu sebeple belki de dünyada tanınan ve yüzlerce farklı noktada ürünlerimizi kullanan müşterilerimiz var” diyerek başarı merdivenlerini nasıl çıktığını anlattı.

Dünya çapında tanınan bir firmaya sahip olan Urhan, müşterilerinin gelinlik taleplerinin ne yönde olduğunu ve nasıl ürünler ortaya koyduklarını ise, “Biz her kategoride çalışıyoruz. Genelde müşterilerimiz gelinliği kiraya veriyorlar. Özellikle Arap ülkelerinde çoğunlukla Ama bazı bölgelerde mesela yapışma değil, elde dikme daha kaliteli ürünler istiyorlar. Dünya trendlerinde daha görünen ürünler isteniyor. Ancak elbette ki bizim önceliğimiz kalite ve bu nedenle biz daha kaliteli ürünlere ağırlık veriyoruz. Malın kendi sağlamlığına ve kalitesine göre satışı yapılıyor. Abiye üzerine bizim çalışmalarımız çok hızlı değil, biraz daha özel, daha haute couture şeyler üzerine çalışıyoruz. Abiyede kişiye özel çalıştıklarımız var” şeklinde ifade etti.

“100 civarında Ülkeye İhracat Yapıyoruz”

İzmir’de düzenlenen İF Wedding Fashion Fuarın White House markasının tanınırlığını daha da arttırdığına değinen Urhan, “Fuarın tabiki bizim mesleğimize ve İzmir’imize çok ciddi faydası var. Bu konuda İzmir’de 100 – 150 civarında olan firmalarımız varken 2000’ler civarında firmaoluştu. Tabiki bu fuarın etkisiyle oluşan bir pazar. İç piyasamız bir zamanlar çok yoğundu. Fakat İzmir’de gelinlik fuarı yapılmaya başladıktan sonra dış piyasamız da açılmaya başladı. Çünkü bizi bilmeyen Lübnanlı, Filistinli, Ürdünlü, İranlı, Azerbeycanlı hep fuarlara geldiği için oralardan ciddi bir pazarımız oluştu. Şimdi 100 ülkeye yakın ihracat yapıyoruz. Amerika’ya Kanada’ya kadar satıcılarımız var. Onlara üretimler yapıyoruz. Aşağı yukarı 100’ün üzerinde bir personelle çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

“Sadece İç Pazarla Bugünkü Üretimi Karşılamak Mümkün Değil”

Mesleğinde kaliteye ve işini layıkıyla yapmaya önem ve özen gösteren Urhan, diğer meslektaşlarından da aynı dikkati istediğini ve özellikle fuarlarda bunun daha öncelikli bir şey olduğunun altını çizdi. Urhan, “Bütün meslektaşlarıma tavsiyem işlerini çok iyi yapsınlar. Çünkü birimiz kötü bir ürün satsak, hepimizin ismini lekeleriz. Bizden ürünü alan bütün müşterilerimiz bizden para kazanmalı, geçimini sağlamalı. Müşteri ürünü aldığı firma ile bunu yapabiliyorsa her zaman firmanın yanındadır. Dünyada bütün ürünlere ulaşmak kolay, her yerde üreticiler türüyor. O yüzden bizler işimizi mutlaka iyi yapmalıyız. Çünkü, insanların ayağını buradan kesmemeliyiz. Sadece iç pazarla İzmir’in bugün ki üretimini karşılamak mümkün değil” şeklinde konuştu.

Annesi Gelinlik Giyememişti Ama O Dünyaya Gelinlik Satıyor

Oğlu, dünyaca tanınan gelinlik markasına sahipken hiç gelinlik giymediğini belirten Fatma Ana, “17 yaşımda evlendim ben 62 sene oldu evleneli. Evlendiğimde gelinliği nerde bulacaksın? O zamanlar 3 etek olurdu. Benim anneannem, ‘Bir entari ile yedi gelin çıktık’ derdi” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.