enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1354
EURO
38,2414
ALTIN
2.923,03
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
34°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

VELİ- DER, LGS Yerleştirme Sürecini Değerlendirdi

VELİ- DER, LGS Yerleştirme Sürecini Değerlendirdi
13.08.2018
A+
A-

LGS yerleştirme sonucunda yapılan algoritma hatası veli ve öğrencileri büyük bir mağduriyet yaşanmasına neden oldu. Peki, veliler ve öğrencilerin temel sıkıntısı bu yıl yaşanan yerleştirme hatası mı, yoksa temelde yatan başka sorunlar mı var? VELİ- DER Denizli Şubesi Başkanı Hüseyin Savaş İnbaşı, kurucu üyesi Yasin Aktaş ve emekli öğretmen Kemal Çolak konu ile ilgili denizlidedahaber.com’a açıklamalarda bulundu.

VELİ- DER Denizli Şubesi Başkanı Hüseyin Savaş İnbaşı, Türkiye’de %70- 80 oranında eğitimde memnuniyetsizlik olduğuna dikkat çekti. İnbaşı, “Türkiye’de eğitim- öğretim anlamında ağır tahribatlar yaşadık. Bir taneside şu son dönem yaşananlar oldu. Ani bir şekilde özel okullaşma çok hızlandı, sınavlar tüm velilerin kafasını karıştırdı. Artık veliler ve öğrenciler devletin vereceği eğitime güvenmemeye başladı ve özel okullara yöneldi” dedi.

VELİ – DER’in ve diğer demokratik kitle örgütlerinin eğitim sisteminde hatalı görülen ve değişmesi için dava açılan bir çok maddenin değiştirildiğine değinen İnbaşı, “3 okul kriteri kamuoyu  baskısı ve verilen hukuki mücadeleler doğrultusunda kalktı. Bununla beraber  öncelikli sıkıntı şu istenmeyen okul yazılmamalı. Öğrenci ve veli üzerinde kayıt alanının dışına çıkmayayım diye istenmeyen okul yazma problemi bu da ağır bir baskı oluşturuyor. Veli ve öğrencilerin genel talepleri ise anadolu lisesi kontejanlarının arttırılması” dedi.

VELİ – DER Denizli Şubesi Kurucu Üyelerinden Yasin Aktaş, kontenjan arttırılması talebinin altında nitelik düşmesi gibi durumun olmadığına altını çizdi. Aktaş, “Veli 30 kişilik sınıf kontenjanını 70 kişiye çıkarın demiyor. Diyorlar ki bu ülkede daha çok anadolu lisesine ihtiyaç var. Daha çok fen lisesine ihtiyaç var. Yani benim çocuğumda orada okusun hedefi var.  Denizli’de bazı okul türlerinin sayısı gereğinden fazla” dedi.

“Yurttaşlar Akademik Eğitim İstiyor”

Eğitimde niteliğin değerli ve önemli olduğunu ifade eden İnbaşı, “Yurttaşlar akademik eğitim istiyor. Siyasi görüşü ne olursa olsun büyük bir çoğunluğu çocuklarının akademik eğitim veren okullarda eğitim ve öğretime devam etmesini istiyor. Neden? Çünkü Türkiye’de şöyle bir durum söz konusu oldu İmam Hatip Anadolu Liselerinden biraz metazoni ile akademik başarı yaratmaya çalışıyor. Devletteki eğitim ve öğretimin niteliğinin düşmesi demek diğer özel kurumlarda niteliğin düşmesi demek. Durumu iyi olan öğrencileri oraya aktarmaya çalışıyor. MEB bir okula öğrenci yönlendirme çalışması yapmaz. MEB tüm eğitim kurumlarına aynı mesafededir, olması gerekeni de budur” dedi.

“Veli ve Öğrenciler Köşeye Sıkışmış Durumda”

Akabinde velilerin ve öğrencileri yerleştirmeler konusunda akıllarında soru işaretleri olduğunu diler getiren İnbaşı, “O kadar veli ve öğrenci köşeye sıkışmış durumdaki hala %70 oranında insanların kafasında yerleşememe gibi bir mesele var ama şimdi MEB biz herkesi yerleştireceğiz noktasına getirdi. Tekrar kontenjan tekrar nakil, nakil sayılarını arttırma gibi benzer şeylerle ama tabi bu süreçte. Bir çok öğrenci istemediği yerlere istemediği okullara velililer baskı altında istemediği özel okullara yönlendirdi” dedi.

Bununla beraber şu an ki süreçte yapılanların yeterli sayılabileceğini ekleyen İnbaşı, “LYS Tercih döneminde yapılanlar kısmen yeterli. Biraz da kamuoyunun baskısıyla kısmen yeterli” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.