enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2863
EURO
37,0253
ALTIN
3.028,14
BIST
8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
24°C
Denizli
24°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
24°C

WhatsApp’ın Bilinmeyen 10 Özelliği

WhatsApp’ın Bilinmeyen 10 Özelliği
A+
A-

Günümüzde en çok kullanılan uygulamalardan biri olan WhatsApp’ın her özelliğini biliyor musunuz ? Bu özellikler günlük hayatta bize çok kolaylık sağlayacağı gibi aynı zamanda da kişisel güvenliğimize de fayda sağlıyor. WhatsApp’ın az bilinen 10 özelliğini sizler için bu haberde derledik. İyi okumalar…

1-Mesajlarınız Başkaları Tarafından Okunuyor Olabilir !

WhatsApp’ta konuşmalarınızın başkası tarafından okunduğunu düşündüğünüz zamanlarda bunu kontrol edebileceğiniz bir alanın olduğunu biliyor muydunuz ? Bunu öğrenmenin çok basit bir yolu var.

WhatsApp’ınız da menüyü açın ve WhatsApp Web/Masaüstü’ne basın.

WhatsApp’ınıza giriş yapan bilgisayarları, konumunu ve son aktivite saatini size gösterecektir.

Bu kısımdan tanımadığınız cihazlardan giriş yapıldıysa WhatsApp’ınıza erişimlerini engelleyebilirsiniz.

2-Biri Sizi Engellese Bile Ona Ulaşabilirsiniz

Engellendiğiniz zaman o kişiye ulaşamayacaksınız diye bir şey yok. Yapacağınız şey sadece WhatsApp hesabınızı silip yenisini açmak. Bunun yanında WhatsApp’ta engellenseniz bile, o kişiyle ortak bir gruba dahilseniz, grup aracılığıyla o kişiye ulaşabilirsiniz. Ortak grupta olduğumuz kişiler, biri tarafından engellense dahi karşı tarafın mesajlarını okuyabilir, mesajını karşı taraf görebilir.

3-Farklı Yazı Fontlarıyla Yazma

-Kalın yazı yani bold yazmak için kelime veya cümlenin başına ve sonuna yıldız işareti koyun: *metin*

-Eğik yani italic yazmak için kelime veya cümlenin başına ve sonuna alt tire koyun: _metin_

-Üstü çizili yani tilde için kelime veya cümlenin başına ve sonuna yaklaşık işareti koyun: ~metin~

4-Grup Açmadan Toplu Mesaj Gönderebilirsiniz

Grup açmak her zaman için mantıklı bir yöntem olmayabilir. Toplu mesaj atmakta çok zor değil. Mesaj oluşturmak için Sohbetler > Menü > Yeni yayın seçeneğine gidin. “+” tuşuna basın veya alıcıların adlarını girin.

Mesajınız seçtiğiniz alıcılara bireysel mesaj atılmış gibi iletilir. Onların da cevapları ayrı bir şekilde size gelir. Böylelikle attığınız mesaj karşı tarafa özel yazılmış gibi gösterilir.

5-Yoksa Siz de mi Engellendiniz ?

Engellenmek herkesin başına gelebilecek kötü durumlardan biridir. Kişinin profil fotoğrafının olmaması veya mesajınızın ona iletilmemesi elbette bunu anlamak için kolay yollardan biridir. Fakat kesin sonuç vermeyebilir. O kişi fotoğrafını kaldırmış ya da ona gerçekten ulaşamıyor olabilirsiniz. Bu durumda kesin olarak sonuç alabileceğimiz yöntem de şu. WhatsApp’ta yeni bir grup oluşturduğunuzda sizi engellediğini düşündüğünüz kişiyi de o gruba eklemeye çalışın. Eğer o kişiyi ekleyemiyorsanız, bu engellendiğiniz anlamına gelir. Aman dikkat edin!  Yanlışlıkla gruba ekleyeyim demeyin…

6-Mesajınız Ne Zaman İletildi, Ne Zaman Görüldü ?

Gönderdiğiniz mesajın karşı tarafa ne zaman ulaştığını ve ne zaman okunduğunu öğrenmek ise çok kolay. Pek çok kişinin bildiği bu yöntemde yapmanız gereken tek şey mesajı sağa doğru çekmek. bazı telefonlarda da mesaja basılı tutup “bilgi” kısmına dokunmanız gerekebilir.

7-Aradığınız Mesajları Kolayca Bulun

Mesajlar yığının içinde bazen aradığımızı bulmak o kadar da kolay olmuyor. Ama bazı ipuçları var ki, kısa zamanda çabucak sonuca ulaşabiliriz. Bunun için ise yapmamız gereken aldığımız önemli mesajları yıldızlamaktır. Yıldız koyduğumuz mesajları Ana Menü > Yıldızlı Mesajlar‘a basarak bulabilirsiniz.

8-Ses Kaydederken Parmağınız Yorulmasın

İnsanoğluyuz, bazen anlatacağımız şeyler o kadar birikiyor ki mesajla anlatmak zor gelebiliyor. Bu durumda ses kaydı atmak daha pratik bir çözüm. Peki ya anlatacaklarımız gerçekten çoook uzunsa ? Kaydettiğimiz ses kaydımıza parmaklarımız uzun süre dayanamayabilir. Bu yüzden yapacağınız şey, ses kaydetmeye başladıktan bir saniye kadar sonra parmağınızı kaldırmadan kilit tuşuna doğru kaydırın. Sonrasında telefonu bir kenarı bırakıp ses kaydetmeye devam edebilirsiniz…

9-Çok Sık Mesaj Alıyorsanız, Sessize Alın

Kabul edelim ki bazı mesajlar gerçekten ilgimizi çekmeyebiliyor. İlgimizi çekmeyen bazı mesajlar ise sık sık geliyor olabilir. Özellikle WhatsApp grupları bu konuda insanın başını şişirebiliyor. Sürekli mesaj bildirimi almak istemiyorsanız, mesajlarınızı sessize alın, istediğiniz zaman girip bakın.

-Mesajları sessize almak için sohbetlerden birine girmeden sola kaydırın, gelen seçeneklerden Sessiz’i seçip süreyi belirleyin.

-Bir başka yolu da sohbete yine girmeden konuşmaya basılı tutun, yukarıda çıkan sessiz ikonuna tıklayın ve ne kadar süre boyunca sessiz kalacağını ayarlayın.

10-Ses Kayıtlarınızı Yalnız Siz Dinleyin

Ses kayıtları aslında bizim şahsımıza gönderilmiş özel iletilerdir. Bazen olmadık yerde gelen ses kayıtlarını dinlemek istediğimizde WhatsApp sesi hoparlöre vererek bize dinletir. Kulaklığımız da yoksa sessizce nasıl dinleyebileceğiz ?

Çok kolay. Telefonunuza gelen ses kaydınızı başlatır başlatmaz kulağınıza götürün, sesin hoparlörden değil de ahizeden geldiğini fark edeceksiniz. Böylelikle ses kaydını yalnızca siz duyabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.