enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1271
EURO
38,0901
ALTIN
2.897,23
BIST
10.031,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Açık
34°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi Açıldı

Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi Açıldı
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Şehitlerimizi unutmayacağız, emanetlerine sahip çıkacağız. Ülkemiz üzerine oynanan oyunları da bertaraf edeceğiz” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi açılışına Vali Hasan Karahan, AK Parti Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, 11 ‘inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı vekili Piyade Albay Çetin Köklü,Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ,Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, protokol üyeleri ve Şehit Vali Recep Yazıoğlu’nun kardeşi Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Şehit Uzman Jandarma Çavuş Kemal Özdağı’nın eşi Seçil Özdağı,Şehit Üstteğmen Tarık Koçoğlu’nun annesi Maksude Koçoğlu katıldı.

Kılıçarslan;”Biz bu durumdan son derece mutlu ve huzurluyuz”

Şehit Aileleri Birliği adına açılışta konuşma yapan Menderes Kılıçarslan,”Yaklaşık 6 aylık bir süredir şehitlerimize ait olan emanetleri toplamaya çalışıyoruz. Bunu yapmamızdaki amaç şehitlerimizi unutturmamak. Çünkü onlar bizler için canlarını feda ettiler. Onlara bir vefa borcumuz var. Genç nesillere milli bilinç kazandırmak istiyoruz. Bu işi de gönüllü olarak yapıyoruz.Bize erinden orgenaraline kadar kıyafet gönderen herkese teşekkür ederim. Biz bu durumdan son derece mutlu ve huzurluyuz.”dedi.

Özdağı”Babasını gururla anlatabileceğim bir çocuğum olmadı ama yüzlerce öğrencim var”

Menderes Kılıçarslan’ın ardından söz alan Şehit Uzman Jandarma Çavuş Kemal Özdağı’nın eşi Seçil Özdağı,”Ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü milli bilinç ve şuurumuzu gelecek nesillere aşılamak amacıyla vatan için kendilerini feda eden şehitlerimizin emanetleri var bugün burada. 15 yaşındaki teröriste üşüdüğü için parkasını verebilecek kadar vicdanlı bir askerin de emaneti var burada Kemal Özdağı. 2012 yılının Nisan ayında Bingöl’de teröristlerle girdiği çatışmada kaybettim eşimi. Babasını gururla anlatabileceğim bir çocuğum olmadı ama yüzlerce öğrencim var. O minik kalplerini vatan sevgisiyle doldurdum. Allah kimseyi bu acıları yaşatmasın. Bu organizasyonu gerçekleştiren başta Menderes Kılıçarslan olmak üzeri kahramanlar öldüklerinde değil unutulduklarında ölürler düsturundan dolayı teşekkür ediyorum ”dedi.

Koçoğlu,”Unutmayalım ki bir Tarık ölür, bin Tarık gelir”

Şeçil Özdağı’nın ardından söz alan Şehit Üstteğmen Tarık Koçoğlu’nun annesi Maksude Koçoğlu konuşma yaptı. Koçoğlu,”Bu serginin düzenlemesinde bizlere yardımcı olan Menderes beye teşekkür ediyorum. Ben Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit olan Üstteğmen Tarık Koçoğlu’nun annesi Maksude Koçoğlu.Yavrusunu kaybeden bir anneyim. Biz vatan için evlatlarımızı kaybettik. Ama geride onların adını yaşatacak şeyler yapıldığını görüyoruz, mutlu oluyoruz. Herkese çok teşekkür ederim. Unutmayalım ki bir Tarık ölür, bin Tarık gelir.”dedi.

Yazıcıoğlu;”Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bizi kimse yıkamaz”

Açılışta konuşan Şehit Vali Recep Yazıcıoğlu’nun kardeşi Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu,”Biz millet olarak hiç bir zaman esaret altında yaşamadık. Ama Osmanlı’nın son döneminde bir zafiyet neticesiyle ülkenin bir kısmı bazı ülkeler tarafından işgal edildi. Bunun üzerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir milli mücadele hareketi başlatıldı ve düşman saf dışı edildi. O günden bu yana özgürüz. Ama ülkemiz her dönemde tehdit altındadır. Dış güçler bu ülke ile sürekli uğraşırlar. Fakat birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bizi kimse yıkamaz. Bildiğiniz gibi yurtiçinde örgütlerle mücadele ediliyor ve şehitler veriliyor. Cenab-ı hak şehitler için derki,’Siz onları öldü zannetmeyiniz, onlar belki de diridirler fakat siz onları algılayamazsınız”dedi.

Başkan Zolan,”Şehitler unutulduğu zaman ölürler inşallah hiç unutmayacağız”

Osman Zolan,”Allahım birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. 30 Ağustos zafer bayramımız, 96 yıl önce kavuştuğumuz zafer, ülkemizde dalgalanan bayrak Allah’ın izni ile ilelebet dalgalanmaya devam etsin. Bu vatan için 1071 yılında başlayan yürüyüşte birçok büyüğümüz canını ve kanını vermiş. Bugün bu vatan bize kadar gelmiş. Bu vatanın bedeli milyonlarca büyüğü ödendi. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamak ve emanetlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Şehitler unutulduğu zaman ölürler inşallah hiç unutmayacağız”dedi.

Konuşmaların ardından  Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi açıldı ve emanetler ziyaretçilerle buluştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.