enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2760
EURO
37,0059
ALTIN
2.993,00
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
24°C
Denizli
24°C
Açık
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
25°C

Sünnet Yemeğinden Zehirlenenlerin Sayısı Arttı

Sünnet Yemeğinden Zehirlenenlerin Sayısı Arttı
04.09.2018
A+
A-

Denizli’de sünnet düğünü sonrası verilen mevlit yemeğinden zehirlenen hastanelerde tedavi altına alınmaya devam ediyor. Mevlit yemeğinden en son 316 kişinin zehirlendiği öğrenildi. 

Merkezefendi ilçesinde M.U. isimli vatandaş, çocuğunun sünnet düğünü dolayısıyla bir okulun bahçesinde yaklaşık 600 kişiye mevlit yemeği verdi. Yemekten yiyen davetliler, dün sabah saatlerinden itibaren ishal, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ateş şikayetleri ile hastanelere başvurdu. Kentteki hastanelere başvuran 316 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı. Tedavileri tamamlanan 182 vatandaş evlerine gönderildi, 134’ünün ise tedavisi sürüyor.

Valilikten Açıklama Geldi

Valiliğin gıda zehirlenmesiyle ilgili yayımladığı basın açıklamasında,

“2 Eylül 2018 tarihinde yapılan sünnet düğünündeki yemek sonrası, düğünde yemek yiyen kişiler 3 Eylül sabahı itibariyle ishal, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ateş şikâyetleri ile hastanelere başvuru yapmaya başlamıştır.

04.09.2018 tarihinin ilk saatlerinde bu şikâyetlerle kamu ve özel hastanelere başvuran kişi sayısı 316’ya ulaşmış olup, bunlardan şu ana kadar 182 kişi ayaktan taburcu edilmiş, 134 kişinin de tedavisi hastanelerimizin acil ve yataklı servislerinde devam etmektedir. Bugün sabah saatlerinden itibaren olay ile ilgili yeni bir vaka başvurusu bulunmamaktadır. Hastaların genel durumu iyi olup, gerekli takipler yapılmakla birlikte konu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli inceleme ve soruşturmanın yapılması için talimat verilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.