enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2387
EURO
36,9943
ALTIN
3.022,69
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
22°C
Denizli
22°C
Açık
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Açık
25°C

MHP Denizli İl Başkanı Birtürk, Yerel Seçimler ve İttifak Hakkında Konuştu

MHP Denizli İl Başkanı Birtürk, Yerel Seçimler ve İttifak Hakkında Konuştu
06.09.2018
A+
A-

MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk 2019 yerel seçimler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yerelde Cumhur İttifakı’nın devam etmesi gerektiğini belirten Birtürk,”AK Parti’nin yerelde ciddi bir oy kaybı vardır, Sayın Bahçeli’nin beraber olalım görüşü doğrudur”dedi. İttifakın olmaması durumunda CHP’nin en kazançlı parti olacağını söyleyen Birtürk,” Yerel seçimlerde HDP, CHP’ye bir diyet borcu ödeyecektir.Çoğu yerde aday çıkarmayacaktır. Çünkü CHP’nin oyu ile meclise gelen bir HDP vardır.”dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk yaklaşan yerel seçimler öncesi Denizlidedahaber’e Cumhur İttifakı, MHP’nin yerel seçim stratejisi,mevcut belediye başkanı aday adayları, milletvekili seçilemeyen Emin Haluk Ayhan ve Mehmet Uz’un başkan adayı olup olmayacağı hakkında gündemi belirleyecek açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarına Cumhur İttifakı’nın oluşumunda önce yaşanan süreci hatırlatarak başlayan Birtürk, 15 Temmuz hain darbe girişiminden önce AK Parti ve MHP’nin iki farklı kutupta yer aldığını dile getirdi. Böyle bir ortamda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin iktidar partisi ile olan tüm husumetleri bir kenara bırakarak devletin bekası için Yeni Kapı ruhunun hükümlülükleri ile bugünlere gelindiğinin altını çizdi.

” MHP 49 yıldır olduğu gibi buradaki çimento görevini yerine getirmiştir”

Cumhur İttifakının oluşmasında MHP’nin büyük bir rol oynadığını dile getiren Birtürk,”15 Temmuz sonrası iktidarın başkanlık sistemi isteğini sayın Devlet Bahçeli partimizin teklifini sunarak beraberce 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş sağlanmıştır. MHP 49 yıldır olduğu gibi buradaki çimento görevini yerine getirmiştir. Bu çerçevede sayın Bahçeli seçimlerde de Recep Tayyip Erdoğan’ı adayımız olarak gösterdi. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde kamuoyunda MHP’nin yüde 3-4 barajında gösterilmesine rağmen yüce Türk milleti MHP’ye yüzde 11 oy vererek 49’ncu yılında 49 milletvekili çıkarmasını sağlamıştır.”dedi.

”AK Parti’nin yerelde ciddi bir oy kaybı vardır, Sayın Bahçeli’nin beraber olalım görüşü doğrudur”

MHP’nin kitlesinin seçimlerde aldığı role dikkat çeken Birtürk,” MHP’nin genel seçimlerde aldığı oy taban oyudur. AK Parti’nin 16 yıllık geçmişine baktığımızda yerelde 40-45 bandını geçmediğini görüyoruz. AK Parti’nin durum böyleyken önümüzdeki yerel seçimlerde de ciddi bir oy kaybının olduğu görülüyor. Kendileri de biliyor. Burada sayın Bahçeli’nin genel seçimlerdeki Cumhur İttifakı’nı devam ettirelim görüşü doğru bir görüştür.”dedi.

”HDP, CHP’ye bir diyet borcu ödeyecektir”

Seçimlerde ittifakın devamının gerekliliğini vurgulayan Birtürk,” Yerel seçimlerde HDP, CHP’ye bir diyet borcu ödeyecektir.Çoğu yerde aday çıkarmayacaktır. Çünkü CHP’nin oyu ile meclise gelen bir HDP vardır. CHP’liler bunu söylemekten çekinmiyorlar. Çıkardıkları Cumhurbaşkanı adayı yüzde 30 alıyor, kendileri 22 alıyor. Aradaki oy HDP’ye gidiyor. Dolayısıyla yerel seçimlerde CHP, HDP ile beraber hareket edecekler. Her ne kadar ittifak değiliz deseler de kesinlikle HDP oyları için kapı arkalarında pazarlık yapılıyor. Bir de dağılmakta olan İYİ Parti var. Bütün teşkilatlarını fesh ederek yeniden yapılanmaya uğraşıyorlar. Artık yok olma sürecine girdiler. Bu kitlenin yarısı bize gelir, yarısı CHP’ye gider. Kısacası Cumhur İttifakı sağlanmazsa en karlı çıkacak olan bir CHP var. Burada beraber olarak HDP’nin kalelerini de yıkabiliriz. Gördük ki AK Parti ve MHP doğu illerinde oy alamaz tezi genel seçimlerde çürüdü.”dedi.

”Genel seçimlerden önce yerel seçimlerde aday adayı olabilecek arkadaşlarımızı genel merkeze bildirdik”

2019 yerel seçimleri hakkında görüşlerini dile getiren Başkan Birtürk,” Yerelde gerçekleşecek ittifak nasıl olur, ilçelerde, illerde ve büyükşehirler nasıl beraber olunur? Bunları hesabını genel merkezimizin oluşturduğu komisyon tespit edecektir.Bu ayın çıkması ile beraber 6 aylık bir süreç kalıyor. Siz ilçenizde, seçim bölgesinizde adayların tanınması için şimdiden adaylarının çıkması gerekir ve daha fazla çalışır. MHP’nin Denizli’de 2009 seçimlerinde aldığı oy oranı yüzde 24-25 oranında, 2014 seçimlerinde belediye meclislerinde aldığımız oy ise yüzde 48. Yani küçük farklarla seçim kaybetmişiz. Bu çerçevede MHP Denizli’de ciddi bir oyu olan siyasi partidir. Biz yerel seçimlerde iddialıyız. Aday adayı arkadaşlarımızın ciddi anlamda bize müracaatları var. Biz genel seçimlerden önce yerel seçimlerde aday adayı olabilecek arkadaşlarımızı genel merkeze bildirdik. Bu belki de Türkiye’de bir ilktir.”dedi.

İttifakın yerelde gerçekleştirilmesi zor mu?

Özellikle medyada yer alan yerelde ittifakın zorluğu konusunda yer alan yorumları değerlendirdi. Başkan Birtürk,”Olaya kötü niyetle bakarsanız, zorluğu görürsünüz. Ancak basite indirerek iyi niyetli bakarsanız kolay olur. Örneğin Denizli’de 19 ilçede kamuoyu tarafından kim güçlü, kim güçsüz, kimin adayı önde, kiminki arkada belli. Bu oturulur konuşulur. İki il başkanı bile bunu rahatlıkla çözer.Mühim olan ülkenin geleceği, mühim olan idarenin başkasının eline geçmemesi. Geçmişe baktığımızda Denizli’yi CHP’nin yönettiği dönemlerde belli, başka dönemde belli. Onun için halk bunu görecektir. Halk sağ duyunun yanında olacaktır. İki partinin birleşmesi ile burada 19 ilçe ve büyükşehir alır.” sözleri ile ittifakın öneminin altını çizdi.

Emin Haluk Ayhan ve Mehmet Uz Aday Olacak Mı?

Genel seçimlerde “MHP’nin Denizli’den bir ve iki numaralı milletvekili adaylarının seçilememesi ardından yerel seçimlerde başkan adayı olması hakkında parti içinde bir düşünce var mı?” sorusuna Başkan Birtürk çok net cevap verdi. Birtürk şu ifadeleri kullandı:

“Kesinlikle yerelde böyle bir düşünce yok. Zaten Genel Başkan Yardımcımız Emin Haluk Ayhan devam eden bir görevi var. Orada MHP’nin ekonomi anlamında bütün programını hazırlayan, görüşlerini belirten bir konumda. Ayrıca görüşleri de haklı çıkan bir arkadaşımız.Mehmet Uz kardeşimizin de bize ifadesi şu şekilde,’ Ben kesinle yerelde başkanlık düşüncem yok’dedi.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.