enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2376
EURO
37,0360
ALTIN
3.014,71
BIST
8.843,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
22°C
Denizli
22°C
Açık
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Açık
24°C

Tarihe Yolculuk Heyecanı Yeniden Canlanıyor

Tarihe Yolculuk Heyecanı Yeniden Canlanıyor
08.09.2018
A+
A-

Bu yıl 4.sünü düzenleyen Merkezefendi Belediyesi, ‘Bursa-Çanakkale-Tarihe Yolculuk’ projesiyle Merkezefendili vatandaşları tarihiyle buluşturuyor. Bu yıl 2.turu yapılacak olan projeye 45 yaş üstü Merkezefendililer faydalanabiliyor. Merkezefendi Belediye Başkanı da Cumartesi akşamı tarih yolcularını uğurlayacak.

Bu dönemin sonuyla birlikte yaklaşık 20 bin kişinin faydalandığı proje son hızıyla devam ediyor. 45 yaş ve üzeri Merkezefendili vatandaşların katılabildiği gezi projesinin ikinci turu Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek. Geziye katılan vatandaşları Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu uğurlayacak.
Gezinin ilk durağına Bursa’yla başlayacak olan kafile Bursa Ulucamii’nde sabah namazını kılacak. Ardından Emir Sultan Türbesi ve Osman Gazi ile Orhan Gazi Türbelerini ziyaret edecekler ve otele yerleşecekler.


Bursa’dan Çanakkale’ye Tarihi Serüven

Merkezefendi kafilesi, sabahın erken saatlerinde ise Çanakkale’ye geçecek. Kafile, rehber eşliğinde Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Yahya Çavuş ve Şehitler Anıtı, Kanlısırt Tepesi, 57. Alay, Conkbayırı’nı ziyaret edecek. Daha sonra akşam yemeğini Çanakkale Boğazı tekne turu eşliğinde yiyecek olan kafile Aynalı Çarşı’yı ziyaret edecek ve Denizli’ye doğru yola çıkacak.

Başkan Subaşıoğlu, “Hayırlı Yolculuklar Diliyorum”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Bursa ve Çanakkale gezimize yaz aylarından dolayı bir süre ara vermiştik. Şimdi ise 2. tura başlıyoruz. Osmanlı Devleti’nin Başkenti olan Bursa ile Çanakkale destanının yazıldığı tepeleri yerinde görmek ve bunu gelecek kuşaklara aktarmak bizler için çok önemli. Bu çerçevede vatandaşlarımızı Bursa’ya ve Çanakkale’ye götürüyoruz. Şimdiden ‘Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk’ gezisine katılacak olan vatandaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.