enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2449
EURO
37,0850
ALTIN
3.007,95
BIST
8.706,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
22°C
Denizli
22°C
Açık
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Açık
25°C

YKS EK Tercih Ne Zaman?

YKS EK Tercih Ne Zaman?
10.09.2018
A+
A-

YKS tercih sonuçlarının ardından üniversite kayıt işlemlerinin hepsinin tamamlanmasının akabinde sırada üniversiteye kaydolamayan ya da yerleşemeyen öğrenciler için YKS ek tercih işlemleri var. YKS ek yerleştirme işlemleri nasıl yapılıyor ve ne zaman başlayacak?

Üniversiteye gitmek bu yıl son hakkı değerlendirmek isteyen adaylar için heyecanlı bekleyiş sürüyor. YKS ek tercih kılavuzu henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. Kayıt işlemlerinin tamamlanıp boş kalan kontenjanların ÖSYM’ye bildirilmesinin üzerine ek tercih kılavuzunun açıklanması bekleniyor.

Ek Yerleştirme İçin Gereken Şartlar

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar ek yerleştirmeden faydalanamayacak.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak.

[divider]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.