enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1136
EURO
38,1572
ALTIN
2.921,18
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
34°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
35°C

MEB’in Karma Eğitimle İlgili Kaldırdığı Maddeye Denizli Halkı Ne Diyor?

MEB’in Karma Eğitimle İlgili Kaldırdığı Maddeye Denizli Halkı Ne Diyor?
13.09.2018
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde okulların açılması ve kapanmasına ilişkin esasların düzenlendiği yönetmelikte liselerde karma eğitime ilişkin çok önemli bir değişiklik yapmıştı. Nüfus ve öğrencinin az olduğu yerlerde düz, meslek ve teknik liselerdeki programları tek okulda toplayarak kız ve erkeklerin ayrı eğitim yapmasının önünü açan değişiklikle ilgili Denizli halkı ne düşünüyor ? Sizler için sorduk…

Yönetmelik değişikliğiyle ‘Çok programlı Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezinde karma eğitim yapılır’ maddesinin kaldırılması büyük tepkilere yol açtı. Biz de bu maddenin kaldırılmasına ilişkin Denizli halkının ne düşündüğünü merak ettik ve sizler için sokak röportajına çıktık.

Değişikliklerle, nüfus ve öğrencinin az olduğu yerlerde düz, meslek ve teknik liselerdeki programları tek okulda toplayarak kız ve erkeklerin ayrı eğitim yapmasının önünü açıldı. MEB ise karma eğitimin kaldırılmasına yönelik çalışmalarının olmadığını söyledi.

Durum karşısında Eğitim-Sen, “Farklı okul türlerinde karma eğitimin kaldırılmasına zemin yaratılıyor” ifadelerinde bulundu. İddia üzerine MEB ise “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne imkan ve zorluklara göre bazı okullar, yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir.” açıklamalarında bulundu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.