enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Denizli’de Bitki Sağlığı Masaya Yatırıldı

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Denizli’de bu yıl gerçekleştirilen bitki sağlığı çalışmalarının değerlendirdi ve gelecek yılda uygulanması öngörülen faaliyetlerin belirlenmesi için toplantı düzenledi.  

Denizli’de Bitki Sağlığı Masaya Yatırıldı
28.09.2018
A+
A-

Zirai karantina çalışmaları, hasat öncesi pestisit denetimleri, eğitim, kontrol gibi bitki sağlığı çalışmaları hakkında sunumların yapıldığı toplantıda 2018 yılı içinde yapılan uygulamalar ve görülen eksiklikler ilçeler özelinde ele alındı. 2019 yılı için belirlenen bitki sağlığı programı ve uygulama alanları da masaya yatırıldı. Gerçekleştirilen toplantıda özellikle yağış ve sıcaklık başta olmak üzere yıl içinde iklimde ciddi dalgalanmalar yaşandığı, bu durumun bitkilerin fizyolojisi ile hastalık ve zararlıların biyolojisi üzerine etkilerinin bitkisel üretime olan etkilerinin değerlendirildiği toplantıda, 2019 yılında alınması gereken tedbirlerin, kış döneminde yapılacak olan çiftçi eğitim toplantılarıyla kentteki üreticileri ile paylaşılacağı belirtildi.

Toplantıda konuşma yapan Denizli Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, değişen iklim şartlarından dolayı bitkisel ve hayvansal üretimin günden güne zorlaştığını belirterek, “Tarım teşkilatı olarak her duruma hazırlıklı olmalıyız. Sahada gerekli tüm önlemleri alarak ve gerekli duyuruları yaparak her şartta üreticilerimizin mümkün olan en üst seviyede verim almalarını sağlamalıyız. Onun için daha fazla gayret sarf etmeli ve sürekli arazide, çiftçimizin yanında olmalıyız” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.