enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Kulak Zarındaki Delik 4 Buçuk Saatte Kapatıldı

Denizli’de çocukluğundan beri kulak zarı delik olan 18 yaşındaki Şilan Candan, işitme kaybı, kulakta uğultu ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye başvurdu. 18 yaşındaki genç kıza yapılan tetkikler sonrası kulak zarı deliği teşhisi konuldu. Ameliyat esnasında kulağında kulak kemiği iltihabı olduğu fark edilen Candan’ın kulağındaki delik kapatılırken ve kulak kemiğinde bulunan iltihabı da giderilerek sağlığına kavuştu.

Kulak Zarındaki Delik 4 Buçuk Saatte Kapatıldı
A+
A-

Ameliyatı gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Tuna Kenar, hastaya yaptıkları tetkiklerde yüzde 40 işitme kaybı olduğunu fark ettiklerini söyledi. Hastanın kulak zarının ortasında büyük bir delik olduğunu belirten Kenar, “Kulak zarındaki delik küçüklükten beri olduğu için iltihap oluşmuş ve kulak kemiğinin içine de ilerlemiş. Hastamızı ameliyata almadan önce 3 ay kulağının kuru kalması gerekiyordu biz de o süreyi bekledik. Hastamızı ameliyata aldığımızda kulak zarı tamiriyle birlikte kulak kemiğinin içindeki iltihaplı dokuları da temizledik. Başarılı bir ameliyat geçirdik, hastamızın durumu gayet iyi. Pansumanlarını ve kontrollerini sürdürüyoruz. Hastamızı birkaç gün daha misafir ettikten sonra taburcu edebiliriz. 2 hafta sonra dış kulağa koyduğumuz tamponları alacağız. Ameliyattan 2 ay sonra da hastamızın işitme testini yapıyoruz. 10 gün içerisinde hastamız normal yaşantısına dönebilir. Ameliyat sonrasında hastalarımıza en az 6 ay kulaklarına su kaçırmamalarını öneriyoruz” dedi.

Ameliyattan sonra sağlığına kavuşan Şilan Candan ise, “İşitme kaybım vardı. Kulak uğultusu ve baş dönmesi yaşıyordum. Ameliyata alındım. Kendimi iyi hissediyorum. Şu an için herhangi bir şikayetim yok. Doktoruma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.