enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C

5 İlçede Kırmızı Alarm Verildi

Denizli AFAD’da dün gerçekleştirilen toplantıda Ege kıyılarında yer alan ve Muğla, Aydın ve İzmir’de etkili olması beklenen şiddetli fırtınanın Denizli’nin bazı ilçelerini etkileyebileceği ve hazır olunması istendi.

5 İlçede Kırmızı Alarm Verildi

Denizli AFAD’da dün gerçekleştirilen toplantıda Ege kıyılarında yer alan ve Muğla, Aydın ve İzmir’de etkili olması beklenen şiddetli fırtınanın Denizli’nin bazı ilçelerini etkileyebileceği ve hazır olunması istendi. En çok etkilenecek ilçenin Çameli olacağı belirtilirken, Kale, Tavas, Beyağaç, Sarayköy ve Acıpayam’da da kırmızı alarm verildi. AFAD ve İtfaiye başta olmak üzere birçok kurumda fırtına tehlikesi nedeniyle 2 günlük izinler iptal edildi. Denizli’de, itfaiye ve AFAD başta olmak üzere birçok kurum, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün fırtına uyarısı üzerine teyakkuza geçti. İtfaiye ve AFAD’daki tüm izinler iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, yaptığı tespitlere göre, Yunanistan’ın Mora yarımadasını yoğun şekilde etkileyen tropik fırtınanın Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece saat 01.00 sıralarında Türkiye’nin batı kıyılarına ulaşacağı uyarısı üzerine bölgede kırmızı alarm verildi.

Fırtınanın en çok İzmir’de ve Muğla’nın Marmaris, Bodrum, Datça ile Milas ilçelerinde etkili olacağı, rüzgarın hızının saatte 120 kilometreye kadar çıkabileceği, yağışın da metrekarede 100 kilogramın üzerine çıkabileceği duyuruldu.

Fırtınanın İç Ege’deki Denizli’nin bazı ilçelerine kadar ulaşabilme ihtimali üzerine resmi kurumlara da acil kodlu uyarılar gönderildi.

Ege Denizi’ne ulaşan kuvvetli fırtınanın kuzeye doğru  sapma olasılığı ise giderek artarken Marmara Bölgesi’nde de etkili olabileceği bu senaryonun gerçekleşmesi halinde Denizli’de kırmızı alarm verilen 5 ilçedeki risklerin azalacağı ifade ediliyor.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.