Denizli Genç İş Adamları Derneği (DEGİAD)’ın yeni yönetimi basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. DEGİAD’ın yeni başkanı Hakan Urhan, basınla buluşma toplantısında yeni yönetimini, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durumdan, Denizli’deki bazı şirketlerin konkordato ilan etmesi gibi önemli konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
13 Eylül’de gerçekleştirilen genel kurulun ardından Esra Kasapoğlu karşısında galip gelerek DEGİAD’ın yeni başkanı seçilen Hakan Urhan, yönetim kurulu ile birlikte basın ile bir araya geldi. Yeni yönetimini tanıtan DEGİAD Başkanı Urhan, ‘DEGİAD olarak bundan sonraki süreçte Türkiye’nin gündemini yakından takip edeceğiz’ dedi.
Toplantıya yeni yönetimde görev dağılımlarını açıklayarak başlayan Urhan, başkan yardımcılıklarına Emel Demir ve Ahmet Nuri Erikoğlu’nun üstleneceğini, Genel sekterliğe Mehmet Çakmak’ın saymanlığa da Cevat Fahri Bermant’ın getirildiği ifade etti.
Yeni yönetimin DEGİAD’da inşa etmek istediği anlayıştan da bahseden Urhan, ‘Yönetimimizin süresi boyunca katılımcı bir yönetim tarzı belirlemek istiyoruz. Sadece yönetim kurulu üyelerimiz değil, diğer DEGİAD üyelerinin de katılım sağlayacağı bir yönetim tarzı belirlemek istiyoruz.’ Bizi yönetime getiren en önemli unsur, bizim kendi derneğimiz arasındaki sosyal ve ticari ilişkileri biz daha fazla güçlendirebilmekti. Bu amaç doğrultusunda yönetimi alır almaz hemen üyelerimizi ziyaret etmeye başladık. Onlarla bire bir görüşmek suretiyle, etkinlik ve toplantılar yapmak suretiyle üyelerimiz arasındaki tanışıklığı sağlamak niyetindeyiz.’ dedi.
Türkiye’nin son iki ayda yaşadığı ekonomik sıkıntılarına da değinen DEGİAD başkanı Urhan, ‘İnşaat Türkiye’nin lokomotif sektörü. Türkiye’de ekonominin ortasında can damarında bulunan bir sektör. Ben inşaat sektöründe olan birisi olarak, ülkemizin artık bu noktadan sonra kaynaklarını inşaat sektörüne aktarmaması gerektiğini düşünüyorum. Kaynaklarımızı bundan sonra daha fazla üretime, sanayiye ve daha fazla istihdam sağlayan sektörlere, eğitime aktarması gerektiğini düşünüyorum. Artık Türkiye’nin inşaat konusunda frene basması gerektiğini düşünüyorum.’ dedi.
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhrandan çıkmak için atılması gereken adımlardan da bahseden Urhan, Türkiye belirli siyasi kararlar ile krizi hafifletebileceğini, düşünüyorum. Daha sonra kaynaklarını üretime, tarıma, eğitime aktardığı taktirde ilerleyen süreçte gelebilecek olan krizlerden daha az etkileneceğini düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.
Denizli’de bazı şirketlerin konkordato ilan etmesi ile ilgili sorulan soruya da yanıt veren Urhan, Denizli diğer illerinden farklı bir il. Denizli’nin üretim ve sanayi yapısı biraz daha imece usulü. Herkes burada birbiriyle ticaret yapıyor. Herkes birbirinin tedarikçisi veya fasoncusu. Böyle olunca şehir içerisinde konkordato ilan bir şirket olduğunda bu diğer şirketleri de etkiliyor. Bu nedenle ilan edilen bu konkordatoların kısa süre içerisinde sağlıklı bir hale getirilmesi gerekiyor. Bununla ilgili de hükümetin zaman içerisinde gerekli tedbirleri aciliyetle alacağını ümit ediyorum’ dedi.
Denizli’de ekonomik olarak havayı nasıl gördüğünün sorulması üzerine de değerlendirmelerde bulunan Urhan, Şu anda çevremizdeki insanlarla temas kurduğumuzda bir tedirginlik söz konusu. Tabi bu tedirginlik biliyorsunuz ekonominin yarısı rakamlarla ifade ediliyorsa, yarısı da psikolojik bir durum. Şu anki psikolojik durumun ben olumlu olduğunu düşünmüyorum. Umarım zaman içerisinde bu psikolojik durumda atlatılır ve insanlarda olan ekonomiye güven yeniden telkin edilir. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar insanları etkiliyor. Bir karamsarlık hakim. Yetkili mercilerin de bu konuda güven verecek açıklamalar ve adımlar atması gerekiyor. ‘ dedi.
Haber: Serkan ÖZKURT